logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Titkos helyre bújtatták a kanadai kormányfőt a tüntetők elől

Justin Trudeau kanadai miniszterelnököt és családját biztonsági okokból ismeretlen helyre költöztették Ottawában, miközben több tízezer demonstráló vonult vasárnap a parlament elé. A Szabadságmenetet eredetileg a túlzó karantén-intézkedések ellen tiltakozó kamionosok szervezték, majd több ezren csatlakoztak hozzájuk a túlzó kormányzati lépések ellen tüntetve.

A tiltakozási hullám azután robbant ki, hogy január közepén életbe lépett az a szabály, amely 14 napra karanténra kötelezi azokat az Egyesült Államokból hazatérő kanadai fuvarozókat, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást.

Kapcsolódó tartalom

A bejelentés óriási visszhangot váltott ki, a tüntetők a fagyos idő dacára vonultak az utcára. A transzparenseken olyan, a kormányfőt szidalmazó feliratok voltak láthatók, mint a „F**k Trudeau” (B***d meg magad, Trudeau) vagy az „Oltásszabadság” – írták kanadai lapok.

 

Justin Trudeau-t, valamint feleségét és gyermekeiket ottawai otthonukból egy titkos helyre költöztették át a fokozott biztonsági aggályok miatt

– számolt be kanadai közszolgálati CBC televíziócsatorna.

Vasárnap este a kamionosok blokádja miatt szinte megbénult a forgalom az amerikai-kanadai határszakászon, a Montanával határos Alberta államban. A hatóságok azt kérték a sofőröktől, hogy biztosítsák a mentőalakulatok áthaladását, aminek azok eleget is tettek.

Justin Trudeau korábban elítélte a megmozdulást, szerinte egy elenyésző kisebbség tiltakozik, mivel a kanadai kamionosok mintegy 90 százaléka be van oltva.

 

Ajánljuk még