logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor Madridban tárgyalt

| Szerző: hirado.hu
Orbán Viktor miniszterelnök Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Tömörülés köztársasági elnökjelöltjével, a Nemzeti Gyűlés elnökével egyeztetett az európai konzervatív erők szorosabb összefogásának lehetőségeiről.

Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a Vox elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.

A megbeszélésen elhangzott: Európa sok millió, hagyományos keresztény és nemzeti értékeket valló polgárának jelenleg nincs megfelelő politikai képviselete az EU-ban, ezért elengedhetetlen a kontinens jobboldali pártjainak szoros együttműködése. A megbeszélésen áttekintették a tavaly nyáron megkezdett európai konzervatív pártszövetség-építési folyamat állását és a közeljövő feladatait.

Az európai jobboldalhoz tartozó pártelnökök plenáris ülése után Orbán Viktor Párizsba utazik, ahol Nicolas Sarkozy korábbi francia köztársasági elnökkel tárgyal.

Ajánljuk még