logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Európai idő: a határkerítést az unió továbbra sem támogatja, de digitálisan szigorít

| Szerző: hirado.hu
Az Európai Bizottság továbbra sem támogatja a migráció megfékezését szolgáló törekvéseket, a digitális biztonság megteremtését azonban komolyan veszi. Az Európai Parlament néhány nappal ezelőtt fogadta el a digitális szolgáltatókról szóló jelentését, amelynek az a célja, hogy megvédje a felhasználókat az online-térben – ezek voltak a Kossuth Rádió Európai idő című műsorának főbb témái.

 

Az Európai Bizottság annak ellenére sem támogatja a migráció megfékezését szolgáló törekvéseket, hogy ezt Brüsszeltől több uniós ország is közös nyilatkozatban kérte. Erre azután került sor, hogy 16 tagállam magas rangú képviselője kereste fel a litván-fehérorosz határt, amit a nyár óta az unióba tartó migránsok jelentős nyomás alatt tartanak. Kiss Benedek József biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában kifejtette, hogy a brüsszeli bizottság egyelőre nem is kívánja megváltoztatni a véleményét.

Itt hallgathatja vissza a beszélgetést

A digitális biztonság megteremtése is komoly kihívás az unió számára. Az Európai Parlament néhány nappal ezelőtt fogadta el a digitális szolgáltatókról szóló jelentését, amelynek az a célja, hogy megvédje a felhasználókat az online-térben. A jövőben nem a nagy szolgáltatók diktálnak majd, hanem a tagállamok határozzák meg a szabályokat annak érdekében, hogy véget vethessenek az óriás-platformokra kikerülő illegális tartalmaknak. Tóth Edina, a Fidesz európai uniós képviselője a Kossuth Rádió Európai idő című műsorában kifejtette: lehet, hogy nem mindenkinek tetszenek a szigorítások, de ezeket el kell fogadni.

A cikk az Euranet Plus szervezettel, az Európai Unióról szóló hírek legfontosabb rádiós hálózatával együttműködésben készült. Értsük meg jobban Európát!

Ajánljuk még