logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A nap hőse: egy kétéves kisfiú megmentette családját a házat felemésztő tűztől

| Szerző: hirado.hu
Tűz ütött ki egy texasi családi házban január 15-én, az éjszaka közepén. Egyedül a hétfős család legkisebb tagja, a kétéves Brandon Dahl ébredt fel a füst szagára, és ennek hála, senkinek nem esett baja, otthonuk azonban teljesen leégett.

A gyermek az éjszaka közepén szaladt be alvó szülei, Nathan és Kayla Dahl hálószobájába, jelezve nekik, hogy baj van. A szülők elmondták, Brandon valószínűleg a füstszagra ébredhetett fel, melyet ők azért nem éreztek, mert a koronavírus miatt elveszítették szaglásukat  – számolt be az ABC News. 

A lábamat ütögette, köhögött, és azt mondta: Mama, forró. Mama, meleg – nyilatkozta az édesanya, a Good Morning Americának. „Megfordultam és csak lángokat láttam az ajtóban. Mindenünk odaveszett.” 

Kayla Dahl elmondta, hogy Brandon figyelmeztetésének köszönhető, hogy a család megmenekülhetett a tűz elől.

„Brandon megmentett minket”

– mondta az édesanya.

A két szülő és öt gyermekük épségben kijutottak a házból, amely a lángok martaléka lett. A család úgy véli, hogy a tüzet a nappaliban lévő gázfűtéses kazán okozta. Az interjú során kiderült az is, hogy a tűzjelző rosszul működött, ugyanis csak akkor riasztott, amikor a család már kint volt az udvaron.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még