logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vizsgálatot indított az amerikai-kanadai határon halálra fagyott állampolgárainak ügyében India

India vizsgálatot indított az amerikai-kanadai határon a múlt héten halálra fagyott állampolgárainak ügyében, a rendőrség hat embert vett őrizetbe az illegális bevándorlás elleni fellépés keretében – közölték csütörtökön helyi tisztviselők.

Évente indiai illegális bevándorlók százai, főként a nyugat-indiai Pandzsáb és Gudzsarát államokból származók, próbálnak meg munkát keresve átkelni az amerikai-kanadai határon, dacolva a zord időjárási körülményekkel.

A gudzsaráti rendőrség közölte, hogy azonosították a négy, egy családhoz tartozó személyt, miután a kanadai bűnüldöző szervek fényképeket küldtek útlevelükről és más személyes tárgyaikról.

Most megpróbáljuk elkapni az embercsempészeket, akiknek sikerült ezt a családot és másokat is illegális csatornákon keresztül külföldre juttatniuk” – mondta A.K. Dzshala rendőrségi tisztviselő az állam fővárosában, Gandhinagarban.

A rendőrség által őrizetbe vett hat ember egy utazási irodát vezetett az államban – tette hozzá.

Az amerikai hatóságok megvádoltak egy amerikai férfit, miután a négy indiait – egy férfit, egy nőt, egy csecsemőt és egy tinédzsert – holtan találták a kanadai Manitoba tartományban, az amerikai Minnesota állam határától néhány méterre északra.

Egyazon faluból származó négy család tagjai voltak, akik ebben a hónapban a határra utaztak.

A hatóságok szerint elszakadtak egy 18 fős csoporttól, és valószínűleg hóviharba kerültek, ami a Justin Trudeau kanadai miniszterelnök által észbontónak nevezett tragédiához vezetett.

A helyzetre csak akkor derült fény, amikor a csoport többi tagját elfogták a hatóságok, és kiderült, hogy egyiküknél egy hátizsák volt babafelszereléssel, és csecsemő nem volt köztük.

Az embercsempészet kiterjedt probléma az indiai társadalomban, gyakran helyi politikusok is részt vesznek benne – mondta Dzshala, hozzátéve, hogy az emberek még a földjeiket és a házaikat is eladják, hogy finanszírozni tudják eljutásukat az Egyesült Államokba vagy Kanadába.

Az indiai fővárosban, Újdelhiben a külügyminisztérium egyik tisztviselője elmondta, hogy a hatóságok egyeztetnek az Egyesült Államok és Kanada határőrségeivel az illegális bevándorlási ügy kivizsgálása érdekében.

Ajánljuk még