logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt a pénteki New York-i lövöldözés második rendőráldozata

| Szerző: hirado.hu
Péntek este egy vitához riasztották a rendőröket Harlembe, Wilbert Mora két másik járőrrel érkezett a helyszínre, ahol rájuk lőttek. Jason Rivera rendőr a helyszínen életét vesztette, Morát kórházba szállították.

Egy második New York-i rendőr is életét vesztette, miután pénteken Harlemben meglőtték. Keechant Sewell, New York rendőrfőnöke a 27 éves Wilbert Morát háromszoros hősnek nevezte – írja a CBSNews amerikai portál. Úgy fogalmazott: „Wilbert a szolgálatot választotta, feláldozta az életét, hogy megvédjen másokat, és még a halálában is életet adott a szervadományozáson keresztül. Fejet hajtunk, szívünk nehéz.”


Morát két járőrtársával együtt pénteken egy fiával vitába keveredett anya hívására érkezett a harlemi lakáshoz, ahol tüzet nyitottak rájuk. Mora egyik társa, a 22 éves Jason Rivera rendőr a helyszínen életét vesztette, Mora súlyosan megsebesült, és a harlemi kórházba szállították, ahol megműtötték. Később átszállították a NYU Langone Egyetemre, de haláláig kritikus állapotban volt. A feltételezett lövöldöző, a 47 éves Lashawn McNeil hétfőn belehalt sérüléseibe.

Kapcsolódó tartalom

Joe Biden elnök kedden a Twitteren azt írta, hogy, „mélyen elszomorít Wilbert Mora rendőr elvesztése a múlt pénteki értelmetlen lövöldözésben. A mai nap szomorúan emlékeztet arra, hogy a bűnüldöző szervek férfijai és női tagjai milyen kockázatokkal néznek szembe, hogy megvédjenek minket, és hogy mindannyiunknak tennünk kell azért, hogy véget vessünk a fegyveres erőszaknak”.


Mora 2018-ban csatlakozott a New York-i rendőrséghez. A család és a barátok okos és szerény fiatalemberként emlékeznek rá. Letitia James New York-i főügyész keddi nyilatkozatában úgy fogalmazott: „Wilbert Mora és Jason Rivera rendőrök bátorságuk példázta elkötelezettségüket a város védelme iránt, amelyet szerettek. Mindkettőjükre örökké hősökként fogunk emlékezni, akik életüket annak szentelték, hogy New Yorkot biztonságosabbá és erősebbé tegyék. Imádkozom erőért, megnyugvásért, a családjaikért, szeretteikért.”

 

Ajánljuk még