logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tragédia az Afrika-kupán, legalább nyolcan meghaltak

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
Szörnyű baleset történt hétfő este a Kamerunban zajló labdarúgó Afrikai nemzetek kupáján. A yaoundéi Olembe stadion előtt óriási pánik tört ki a szurkolók körében, a tömeghisztéria több halálos áldozatot is követelt.

 

A helyi szurkolók a Comore-szigetek elleni nyolcaddöntő találkozóját szerették volna megtekinteni, ám a stadionba történő bejutás közben többen bepánikoltak. Az emberek azonnal megpróbáltak menekülni, miközben azonban legalább nyolc embert halálra tapostak.

Az Olembe stadion befogadóképessége 60 ezer fő, a koronavírus-járvány miatt azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy 48 ezer főre korlátozzák azt, amíg a kontinensbajnokság tart. A hétfő esti mérkőzést azonban 50 ezren akarták volna látni, annak ellenére, hogy jóval kevesebb jegyet adtak el rá.

A BBC szerint egy szemtanú azt mondta, hogy „a nagy tömegben egyszer csak kiabálni kezdtek, pár perccel később pedig már mentőautó érkezett a stadionhoz”. A rendőrség később az egész területet lezárta. A tragédia halálos áldozatai között állítólag gyerek is van, kórházba pedig több mint 40 embert kellett szállítani.

Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) vizsgálja a történteket, további tájékoztatást pedig csak a részletek kiderítése után ad majd.

 

Ajánljuk még