logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tanárok manipulálhattak egy 11 éves kislányt a nemi identitását illetően

| Szerző: hirado.hu
A gyanú szerint manipulált egy 11 éves kislányt egy kaliforniai általános iskola két tanára, hogy transznemű fiúként azonosítsa magát. A koronavírus-járvány miatti távolléti oktatás alatt azonban a gyermek visszatalált régi önmagához, ami feltűnt édesanyjának, aki feljelentést tett a helyi tankerületi hivatal ellen.

Egy kaliforniai édesanya szerint két tanár titokban manipulálta 11 éves kislányát, hogy azt higgye, transznemű fiú – számolt be a brit DailyMail.

Jessica Konen egy hete feljelentette a tankerületi hivatalt azzal, hogy a Buena Vista általános iskola két tanárnője, Lori Caldeira és Kelly Baraki eleinte azt sugallták a kislánynak, hogy biszexuális, később pedig arról győzködték, hogy ő valójában egy transznemű fiú.

A lap szerint

a tanárok az iskola Légy önmagad! elnevezésű „nemi egyenlőségi klubját” vezették, ahol többek közt arról beszéltek a kislánynak, hogyan lehet úgy leszorítani a melleit, hogy azok ne fejlődjenek tovább.

Az édesanya elmondta, hogy amikor 2020 tavaszán a koronavírus-járvány miatt bezártak az iskolák, lánya ismét boldog volt, nőneműként azonosította magát az alatt az idő alatt, amíg távol volt az őt befolyásoló tanároktól.

A szerdán benyújtott jogi kereset szerint a tankerületi hivatal a felelős azért, hogy a kisdiákot a fiúvá válás felé terelte és éket vert édesanya és gyermeke közé.

A családot képviselő ügyvéd, Harmeet Dhillon elmondta, hogy

az ügy benyújtása óta több államból is érkeztek információk olyan szülőktől, akik az iskolai tanerők által folytatott titkos transzneművé válásról számoltak be, hasonlóan a fent vázolt esethez.

Az édesanya egyik fő sérelme azt volt, hogy nem tudott arról, hogy gyereke a Légy önmagad! klubba jár, az iskola nem tájékoztatta őt erről. „A szülőknek hozzá kellene férniük a gyermekeik oktatási nyilvántartásához” – mondta az anya.

Az oktatási kerület felbérelt egy ügyvédi irodát az ügy kivizsgálására, amely jelenleg is tart. Ez időre a klub működését felfüggesztették.

Jessica Konen elmondta, hogy lánya jelenleg jól teljesít az iskolában. Még mindig látja rajta, hogy zavarodott, de úgy érzi, végre fellélegezhetnek.

Címlapfotón: a Buena Vista Elementary and High School egyik osztályterme Kaliforniában (forrás: Twitter/Amnesty International USA Youth)

Ajánljuk még