logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Micsoda hülye, a k*rva anyját!” – Joe Bidennek ismét gondja akadt a kényelmetlen újságírói kérdésekkel

| Szerző: hirado.hu
Azzal kezdte második hivatali évét Joe Biden, ahol az előzőt abbahagyta, ismét botrányba keveredett. Az Egyesült Államok elnöke a bekapcsolt mikrofonról megfeledkezve nem tudta türtőztetni magát, amikor az egyik riporter kényelmetlen kérdést tett fel, és finoman szólva elküldte melegebb éghajlatra.

Az újabb incidens hétfőn történt, amikor az elnök a Versenytanáccsal és kabinetjének tagjaival találkozott, hogy megvitassák az amerikai gazdaság fellendítésének módjait. Miután Biden egy sor előre begyakorolt tételmondatot elsütött, több újságíró kérdéseket kiabált felé, mielőtt kikísérték őket a teremből – számolt be róla a Fox News.

A valódi válaszokra kíváncsi riporterek között volt a hírcsatorna fehér házi tudósítója, Peter Doocy is, aki arról kérdezte az elnököt, hogy szerinte az infláció hatással lesz-e az idei kongresszusi választásokra?

Ez egy nagyszerű eszköz, még több infláció. Micsoda hülye, a k*rva anyját

– csattant fel a bekapcsolt mikrofonról megfeledkező Biden a kabinetjének.

A sértett riporter később beszámolt róla, hogy egy órával az esetet követően az elnök felhívta telefonon, hogy elnézést kérjen.

Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy Biden a Fox News fehér házi tudósítóját ostorozta. Az elmúlt héten Jacqui Heinrich kapta meg a magáét, amiért az megpróbálta megszorongatni az elnököt az ukrán válság eszkalálódásáról tartott sajtótájékoztatóján tett ellentmondásos megjegyzései után.

A riporter arra volt kíváncsi, hogy az Egyesült Államok elnöke miért játszik kivárásra, amikor megtehetné akár az első lépést is.

Akkor a válaszadás elkerülésére Biden kuncogva csak annyit reagált:

„Milyen hülye kérdés”.

Az elnök viselkedése azért felettébb érdekes, mert kormányzása elején figyelmeztette munkatársait, hogy mutassanak tiszteletet a kollégiák és a sajtó képviselői iránt.

Nem viccelek, amikor ezt mondom: Ha velem dolgoznak, és azt hallom, hogy valaki tiszteletlenül bánik egy kollégájával, vagy lekezelően beszél mással, ígérem, hogy azonnali hatállyal kirúgom azt a személyt. Azonnal. Semmi ha és de” – jelentette ki Biden, majd hozzátette: „Mindenkinek joga van ahhoz, hogy tisztességgel és méltósággal bánjanak vele”.

Ajánljuk még