logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bíróság elé állt a krízisközpontban késelő iraki migráns

| Szerző: hirado.hu
A fiatal férfi késsel, övvel és ököllel támadt a lakókra egy tízeurós kölcsön miatt.

A vádirat szerint a brutális késes támadás még július 16-án történt egy bécsi krízisintervenciós központban. A 18 éves iraki Ali S. állítólag megverte egyik lakótársát, majd lerúgta a lépcsőn, egy másikat pedig 9 centis pengéjű késével hasba szúrt – írja a Heute osztrák hírportál. A második áldozat szerencsésen túlélte a támadást, a kórházban sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta.

Az iraki Ali S. 2015-ben érkezett Ausztriába, de már érkezése óta problémák voltak vele. 2019-ben otthagyta az iskolát, azóta munkanélküli volt, és a Heute szerint mentális problémákkal küzdött. Az iraki férfi körülbelül egy hónappal a fenti események előtt állítólag egy övvel megtámadta lakótársát egy szükségszálláson, mert nem akarta visszafizetni a kölcsönkért 10 eurót. A vádirat szerint dühöngött és megrongálta a szállás konyhájának berendezéseit.

Az ügyészség a férfit gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel, kényszerítéssel és súlyos anyagi károkozással vádolta, és azt kérte, hogy küldjék intézetbe. Az iraki védőügyvédje a bíróságon tagadta védence gyilkossági szándékát.

 

Ajánljuk még