logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A WhatsAppon jelentette be, hogy vérfürdőre készül a heidelbergi ámokfutó

| Szerző: hirado.hu
A mannheimi rendőrség 32 főből álló nyomozócsoportot állított fel, hogy tisztázzák a Heidelbergi Egyetemen hétfőn történt fegyveres támadás hátterét – jelentette be Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere kedden. Az ügyészség megerősítette, hogy a 18 éves fiatalember, aki egy vadászpuskával lövöldözött az előadóteremben, mentális betegsége miatt „hosszabb ideje” orvosi kezelés alatt állt.

Strobl további részleteket közölt a Heidelbergi Egyetemen hétfőn történt fegyveres támadás kapcsán. A tartományi belügyminiszter újságíróknak elmondta: a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 18 éves egyetemista fiú a lövöldözés előtt WhatsApp-üzenetet küldött az apjának, amiben azt írta:

„Itt az ideje, hogy megbüntessem az embereket”.

Erről a gyanúsított apja számolt be, miután hétfőn jelentkezett a rendőrségnél.

Rendőrök helyszínelnek a Heidelbergi Egyetemen elkövetett lövöldözést követően 2022. január 24-én. A puskával felfegyverkezett 18 éves fiatalember lövöldözni kezdett egy előadóteremben, majd magával is végzett (Fotó: MTI/AP/Michael Probst)

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) online kiadása rekonstruálta a hétfői eseményeket Strobl beszámolója alapján.

E szerint hétfőn 12 óra 24 perckor futott be az első segélyhívás a rendőrséghez. Hat perccel később megérkeztek az első járőrkocsik a heidelbergi Neuenheimer Felden található egyetemi campushoz. A feltételezett elkövető apja 12:32-kor telefonon jelentkezett a heidelbergi rendőrségnél, és közölte, hogy WhatsApp-üzenetet kapott a fiától, amelyben a fiú bejelentette, mire készül.

Több mint száz lőszere maradt

A rendőrség közlése szerint a hallgatónak még több mint száz lőszere maradt, ennek ellenére abbahagyta a további lövöldözést, kimenekült az egyetem épületéből és öngyilkos lett.

A rendőrség és a mannheimi ügyészség 32 főből álló nyomozócsoportot állított fel, hogy felderítse az egy halálos áldozattal és három sérülttel – közülük egy súlyos sérülttel – járó ámokfutás indítékait. A rendőrség azonban már hétfőn sietett leszögezni, hogy a 18 éves egyetemista „nem politikai okokból” kezdett lövöldözni az egyetem előadótermében.

Az ügyészség megerősítette, hogy

a fiatalember mentális betegsége miatt „hosszabb ideje” orvosi kezelés alatt állt.


„A szívem megszakad, amikor ilyen híreket hallok. Megdöbbentett a Heidelbergben történt támadás, ahol egy ámokfutó tüzet nyitott az egyetem hallgatóira, megölt egy diákot és megsebesített több másikat” – írta Olaf Scholz kancellár az eset kapcsán a közösségi oldalán.

Címlapfotón: Rendőrök a heidelbergi egyetemen elkövetett lövöldözést követően, 2022. január 24-én (MTI/AP/DPA/Roland Priebe)

Ajánljuk még