logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Rejtélyes módon eltűnt az Atlanti-óceánon szerencsétlenül járt kalandor

Vizsgálatot indított a bordeaux-i ügyészség, mivel „eltűnt” a holtteste annak a 75 éves francia evezősnek, aki az Atlanti-óceánon való átkelés kísérlete közben tisztázatlan körülmények között szerencsétlenül járt a Portugáliához tartozó Azori-szigetek közelében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jean-Jacques Savin (@jeanjacquessavin2021) által megosztott bejegyzés

Az egykori ejtőernyős katona és volt pilóta, Jean-Jacques Savin csapata szombaton jelentette be, hogy holtan találták Audacious (Vakmerő) nevű csónakjában az extrémsportolót, a portugál haditengerészet azonban még aznap cáfolta, hogy megtalálták volna a holttestet a felborult csónakban. Egy szóvivő szerint félreértés történhetett, a mentők „jó okkal” azt hitték, hogy a kabinnal együtt megtalálták a halottat is.

Az ismert kalandor január 1-jén indult útnak Portugáliából, hogy három hónap alatt egyedül átevezzen az Atlanti-óceánon. Hetvenötödik születésnapját a tengeren ünnepelte 14-ikén.

Január 19-én még arról posztolt, hogy elromlott a tengervíz-sótalanítója, de azt írta, hogy nincs veszélyben, jó ütemben tart az óceán közepén fekvő Azori-szigetek, Ponta Delgada kikötője felé, és ott meg tudja javíttatni a berendezést. Csütörtökről péntekre virradó éjjel vészjelzést adott le, majd megszakadt vele minden kapcsolat.

A portugál haditengerészet egy hadihajóval, három repülőgéppel és több kereskedelmi hajóval indított kutatást az egyedül hajózó férfi után, az utóbbiak egyike talált egy vízálló táskát, benne az evezős dokumentumaival. Később a háborgó tengeren megtalálták a felborult csónakot is, és azt a hadihajó fedélzetére emelték. Szombat este a keresést lefújták, a portugál hatóságok a kereskedelmi hajókat kérték fel arra, hogy jelezzék, ha bármi nyomát találnák az elhunytnak. Hétfőig nem kaptak semmiféle új információt.

A francia ügyészség „aggasztó eltűnés” címén indított vizsgálatot hétfőn a Bordeaux környékéről származó Savin ügyében. Az extrémhajós 2019-ben vált híressé, amikor egy űrkabinhoz hasonló, hordó alakú eszközben 127 nap alatt átkelt az Atlanti-óceánon a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek és a Karib-szigetek között.

Ajánljuk még