logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már börtönnel járhat (szia)urammal üdvözölni egy transznőt Kanadában

| Szerző: hirado.hu
Öt év letöltendő börtönbüntetést kaphat az új kanadai jogszabályok szerint bárki, aki szülőként nemi identitászavarral küzdő gyermekét a születési neméhez terelgeti, illetve olyan terápiára kényszeríti, amelyen megpróbálják „kibékíteni a testével”.  Szilvay Gergely publicista, A genderelmélet kritikája című kötet szerzője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában rámutatott: Kanadában a társadalom egészére árnyékot vető genderideológia már nem nem csak a szólás-, hanem a vallásszabadságot is veszélyezteti.
A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Kanadában egy hete már öt év börtön fenyegeti azt, aki nem fogadja el, hogy gyermeke máról holnapra nemet és nevet váltana. Azok a terápiák pedig, amelyek kiindulópontja, hogy aki fiúnak született, az fiú, és aki lánynak, az lány, végképp elfogadhatatlanok — hangzott el a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Szilvay Gergely, A genderelmélet kritikája című kötet szerzője a műsorban elmondta, az új kanadai jogszabály mindazokat bünteti, akik bárkivel kapcsolatban kétségbe vonják annak választott nemi identitását, illetve „úgynevezett választott névmásait”. Miként arra a publicista rámutatott: az LMBTQ-mozgalmak iskolákban végzett érzékenyítését nem bünteti az új kanadai törvény, azonban ezentúl büntetőjogi kategóriába esik, ha egy női identitású transzneműt „leuramoznak”.

Emellett az új jogszabályok alapján akár öt év letöltendő börtönbüntetést kaphat bárki, aki szülőként nemi identitászavarral küzdő gyermekét a születési neméhez terelgeti, illetve olyan terápiára kényszeríti, amelyen megpróbálják „kibékíteni a testével”. Szilvay felidézte azt a nagy felháborodást keltett esetet is, amelyben elítéltek és börtönbe csuktak egy kanadai apukát, mert tizennégy éves lányát nem volt hajlandó fiúnak tekinteni, és ennek többször hangot is adott.

Szilvay szerint a kanadai rendszerben bevett  – és az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb – gyakorlat, hogy a szülőket tudatlan barbároknak tekintik. A szerző felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai egyetemek világában – ahol a helyzet szerinte még nem olyan súlyos mint Kanadában –, nincs esélye előbbre jutni annak, aki nem az új progresszív szemléletet képviseli: kiutálják, kirúgják vagy ellehetetlenítik a pályáját. Felidézte, hogy minap mondott le professzori rangjáról a torontói egyetemen Jordan B. Peterson híres kanadai pszichológus, aki azzal magyarázta döntését, hogy a faji és szexuális sokszínűséget hirdető progresszív eszmék lebontják az oktatás és a tudomány intézményeit is.

Petersonnal egyetértve Szilvay hozzáfűzte, a LMBTQ-lobbi, illetve woke-ideológia Kanadában már a vállalati világot, az orvostársadalmat, a pszichológia területét is megfertőzte. Veszélyben van a vallásszabadság is, állítja Szilvay, amely az LMBTQ-szervezetek interpretációja szerint csupán a „diszkrimináció fedőideológiája”.

Miként a publicista rávilágított, rengeteg példa akad a nemet váltó, majd – sokszor évtizedekkel később – visszakozó emberek eseteire. Az LMBTQ-mozgalom számára ezek az alapvetéseiket megkérdőjelező történetek azonban rendkívül kínosak, ezért rendre elhallgatják, vagy ha az nem sikerül, nyilvánosságra hozatalukat megpróbálják ellehetetleníteni.

 

Címlapfotó: EPA/FERNANDO BIZERRA JR

Ajánljuk még