logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elfogták a New York-i metróban elkövetett lövöldözés gyanúsítottját

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Börtönbe vetné a férjét bíráló összes újságírót egy dél-koreai elnökjelölt felesége

Az egyik dél-koreai elnökjelölt felesége azzal fenyegetőzött, hogy ha beköltözhet az elnöki rezidenciára, akkor börtönbe veti az összes olyan újságírót, aki a férjét bírálja. Kijelentése hétfőn nagy felháborodást váltott ki az országban.

A konzervatív Néphatalom Pártjához (PPP) tartozó Jun Szuk Jeol felesége, Kim Keon Hi egy újságírónak nyilatkozott erről, aki hangfelvételt is készített, és a napokban nyilvánosságra hozta.

Kim Keon Hi a hangfelvétel tanúsága szerint arról beszélt, hogy ha a férje elnök lesz, az őt bíráló médiumokkal szemben az államvezetés fel fog lépni. „A rendőrség eljárást indít majd ellenük, ha elrendeljük” – fogalmazott.

Ez már a második botrány, amely árnyékot vet a PPP elnökjelöltjére. Múlt héten a párt már kénytelen volt elhatárolódni Jun Szuk Jeol feleségétől, mert védelmébe vett egy korábbi elnökjelöltet, An Hi Dzsungot, aki három és fél éve börtönben ül amiatt, hogy több alkalommal megerőszakolta a titkárnőjét.

A közvélemény-kutatások nagyjából azonos szintre mérik Jun Szuk Jeol és a kormányzó liberális Demokrata Párt jelöltje, Li Dzse Mjung népszerűségét a márciusban esedékes elnökválasztás előtt.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még