logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szexuális zaklatási botrány robbant ki a holland RTL-nél

| Szerző: hirado.hu
Szexuális zaklatási botrány robbant ki a holland RTL-nél. Több tucatnyi nőt is zaklathattak a csatorna egy tehetségkutatójának vezetői, mentorai. Sőt, az egyik énektanár a kiskorú versenyzőket molesztálta a showműsor gyermekekkel készülő verziójában is. Az RTL vezetői azt állítják, nem tudtak semmiről. Nemrég Németországban derítettek fel egy óriási pedofilhálózatot, amelynek világszerte több százezer tagja is lehetett – számolt be az M1 Híradója.

Egyre mélyül a zaklatási botrány, bántalmazott nők tucatjai lépnek elő – írja a Dutch News nevű holland hírportál. A cikkből kiderült, hogy a korábban sejtettnél is sokkal több nőt érhetett szexuális bántalmazás a holland RTL tehetségkutató műsorában.

Néhány napja attól hangos a holland sajtó, hogy a zenei tehetségkutató,

a Voice több vezetője, énektanárja, mentora, rendezője az elmúlt években rendszeresen zaklatta a női versenyzőket.

Az első cikkek még 19 áldozatról írtak, de ahogy teltek a napok, sorra léptek elő a bántalmazottak. Most már nők tucatjai állítják, hogy az RTL-en futó műsor készítői és celebjei szexuálisan zaklatták őket.

Kapcsolódó tartalom

Sőt, egyikükről, az énektanárként a versenyzőket segítő Marco Borsatóról hat nő azt állította, hogy még kiskorúak voltak, amikor a férfi fogdosta őket. Egy másik lap szerint ez nem minden,

Borsato közreműködött a tehetségkutató gyermekekkel készülő változatában, a Voice Kids-ben is, ahol szintén a vádak szerint több kiskorút zaklathatott szexuálisan.

A holland RTL a botrány kirobbanása után néhány nappal levette műsoráról a tehetségkutató összes verzióját. A cég vezérigazgatója azt állítja, a központban nem tudtak semmiről.

Felelősnek érezzük maguknak, nagyon is, de ismét leszögezném, senki nem jelezte nekünk ezeket az eseteket. Abban bízunk, hogy műsoraink biztonságos körülmények között készülnek. Ahogy értesülnénk bármilyen visszaélésről, rögtön megtennénk a megfelelő lépéseket. Sajnos ebben az esetben senki nem szólt nekünk” – magyarázkodott Sven Souvé, a holland RTL vezérigazgatója.

Az egyik zaklatott nő ügyvédje azt mondja,

nagyon sok esetben az áldozatok nem mernek beszélni az őket ért sérelmekről.

Az sem ritka, hogy az áldozatok magukat okolják, hogy talán ők maguk a hibásak, talán valamit másképp kellett volna tegyenek. Ez természetes reakció az ilyen esetekben, és emiatt nem is beszélnek senkinek róla, szégyent éreznek, de a fenébe is, mégiscsak ők az áldozatok” – mondja az ügyvéd.

A hatóságok vizsgálatot indítottak a holland RTL-nél történt nőket és a kiskorú lányokat ért zaklatások ügyében.

Kapcsolódó tartalom

Nemrég Németországban lepleztek le egy pedofilokból álló hatalmas hálózatot, amely a Köln melletti Bergisch Gladbach-ból indult. Több száz rendőr dolgozott éveken át a hálózat felderítésén. Eddig több mint 400 elkövetőt azonosítottak, de ez csak a jéghegy csúcsa a szakértők szerint.

A hálózat elindítója egy 45 éves férfi volt,

aki először saját lányát erőszakolta meg, amikor a gyermek három és fél hónapos volt.

Az elkövetők pedig nem csak képeket és videókat, hanem sokszor áldozatokat is cseréltek egymás között.

Az ügy megrendítette a német közvéleményt, különösen azért, mert rövid idő alatt ez már a második súlyos pedofilbotrány az országban. 2020 nyarán egy münsteri férfit és tíz társát fogták el, akik rendszeresen elkábítottak és megerőszakoltak kiskorú fiúkat, köztük a fő gyanúsított nevelt fiát is.

A szörnyűségekről felvételeket is készítettek,

amelyeket az interneten árultak. A vizsgálat közben az is kiderült, hogy a nevelőapa ellen már kétszer is indult gyermekpornográfia terjesztése miatt eljárás, de a hatóságok nem láttak okot a gyermek kiemelésére a családból.

A német statisztikai hivatal adatai alapján 2020-ban csaknem 17 ezer gyermeket ért szexuális zaklatás Németországban.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még