logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Robbanás rázta meg a bányászati régiót

Hatalmas robbanás történt Ghána nyugati részének egyik bányászati régiójában csütörtökön, épületek százai dőltek össze, a halálos áldozatok pontos száma még nem ismert.

Helyi sajtóértesülések szerint a szerencsétlenség a Bogoso és Bawdie bányásztelepülések közötti Apiate kisvárosában történt. A beszámolók szerint a robbanás oka az lehetett, hogy a torontói székhelyű Kinross vállalat tulajdonában lévő Chirano aranybányához tartó, robbanószerrel megpakolt teherautó összeütközött egy motorkerékpárral.

A sajtóorgánumokban megjelent, de hivatalosan még meg nem erősített felvételek a robbanás kiterjedt, füstölgő térségét mutatták, hatalmas pusztítás nyomaival. Egy videófelvételen két megcsonkított, porral takart holttest tűnt fel. Egy tisztségviselő ugyanakkor legalább tíz halottról számolt be.

Az egyik helyi tanácstag által megosztott felvételek pedig egy mély krátert mutattak, amelynek széleiről emberek bámészkodtak a mélybe. Seji Saji Amedonu, az országos katasztrófavédelmi hivatal helyettes vezetője szerint ötszáz épület semmisült meg.

Nana Akufo-Addo elnök mikroblogján részvétét nyilvánította a szerencsétlenségben életüket vesztett emberek hozzátartozóinak. A rendőrség közlése szerint a közeli települések vezetőit felkérték, hogy a túlélők számára biztosítsanak szálláshelyet közlétesítményekben, így iskolákban és templomokban.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még