logo

Műsorújság

Rendkívüli

Elhunyt a jósvafői barlangban eltűnt búvár

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Brüsszel a migráció elleni védekezést nem segíti

Magyarország védi egész Európát, de Brüsszel nem segíti a védekezést, sőt támadja Magyarországot – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.
A beszélgetés vonatkozó részét itt hallgathatja vissza.

 

Orbán Viktor elmondta: 2020-ban 45 ezer illegális bevándorlót fogtak el a határon a rendőreink és a katonáink. 2021-ben pedig már 122 ezret, ami jól mutatja, hogy az illegális határátlépések száma nő. Ebben az évben két hét alatt 4200 határsértőt fogtak már el, ami egész évre kivetítve egy nagyon magas számot fog mutatni. A migráció kérdése nem oldódott meg, sőt mint fenyegetés és veszély velünk él majd a következő években is, ezért meg kell erősíteni és át kell alakítani a határvédelem rendszerét – jelentette ki a kormányfő.

Majd hozzátette:

új erőket kell bevonni, minél több olyan fegyveres kell, akit kifejezetten a határvédelem céljából alkalmaznak.

Hogy a fenyegetés mennyire nem múlt el, azt jól mutatja az Európai Bizottság bevándorlásért felelős belügyi biztosának véleménye, aki úgy látja, hogy a bevándorlók nélkülözhetetlenek a gazdaságunk és társadalmunk számár. A járvány utáni helyreállítás csak akkor történhet meg, ha a bevándorlók és a migránsszervezetek is részt vesznek benne.

Ebből viszont Magyarország nem kér, mi ennek az ellenkezőjét gondoljuk,

nem akarjuk, hogy migránsok dolgozzanak Magyarországon, még akkor sem, ha ez olcsóbb lenne – jelentette ki Orbán Viktor.

Kitért arra: a magyarok „mindig várkapitányok is egyben”, egész Európa határát védik. 2015 óta ez a magyaroknak mintegy 600 milliárd forintba került, de ezt a munkát Brüsszel nem támogatja, „sőt hátba lő bennünket”, támad, ahelyett, hogy segítene – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy Brüsszel arra adna pénzt, hogy bevándorlókat hozzunk be, de arra, hogy védekezzünk, kerítést építsünk, arra nem ad.

Kapcsolódó tartalom

A nyugati országok és a keletiek között kulturális különbség is van, előbbiek már büszkén hirdetik, hogy ők bevándorlóországok. Ez már az új német kormány programjába szerepel. Magyarország sosem lesz bevándorlóország, mi ebben hiszünk, mi a magyarokban hiszünk, nem a migránsokban – hangsúlyozta a kormányfő.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotón: Orbán Viktor kormányfő (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Ajánljuk még