logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tucker Carlson: Lenne mit tanulni Magyarországtól

| Szerző: hirado.hu
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel Tucker Carlson készített interjút a Fox amerikai televízióban.

A Tucker Carlson Originals-sorozat utolsó részeként a Fox filmet készített Magyarországról. Carlson jelezte, az anyag jövő héten kerül adásba, címe, Magyarország Soros ellen, harc a civilizációért . Úgy fogalmazott, a cím nem véletlen, ez bizony nem kevesebbről szól.

Országbemutatójában Carlson elmondta, egy kis országról van szó, Közép-Európából, amelytől sokat lehet tanulni, azt, miként lehet úgy vezetni egy országot, hogy az az ott élők előnyére váljon, és ne azt jelentse, hogy gyűlölnöd kellene más országokat. Úgy fogalmazott, ha egy országot irányítasz, az a feladatod, hogy az állampolgárokat szolgáld – mert erről szól a demokrácia.

Hozzátette: Magyarország nem a leggazdagabb ország a világon, még csak Közép-Európában sem, de valahogy mégis sikerült felépíteni a határon egy kerítést, ahogyan fogalmazott, „semmi perc alatt”. Mindez azt jelenti, hogy komolyabban veszik a határőrizetet, pedig itt nem valami csúcstechnológiájú határfalról beszélünk, hanem egy kettős kerítésről, középen úttal. Egy fontos különbség van, mégpedig az, hogy hajlandók megvédeni a határt, nem viccelnek – tette hozzá.

Orbán Balázs, 2018 óta a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára, valamint 2021-től a Miniszterelnök politikai igazgatója Carlsonnak a műsor rövid előzetesében elmondta: január óta 50 ezer ember próbált bejutni az Európai Unió területére, de mindannyiukat megállította a határkerítés és az egész rendszer.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt Tucker Carlson vendége. A műsorvezető bemutatásként azt mondta, tudja, hogy a tárcavezető diplomata és diplomatikusan fogalmaz. Szijjártó Péter elhárította ezt: „vissza kell utasítanom a bemutatást, sosem voltam diplomata, mindig is politikus voltam, így nagyon egyszerű számomra őszintén és egyenesen fogalmazni, és nem diplomatikusan.”

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte:

Magyarországgal kapcsolatban általában hazugságokkal és álhírekkel kell szembesülni, amelyeket a nemzetközi liberális mainstream hoz létre.

Ezért megköszönte Carlson munkáját, amikor őszintén mutatja be Magyarországot, mint fogalmazott, „az ön riportja friss levegőt jelent számunkra Magyarországról”.

A paradox helyzettel kapcsolatban Szijjártó Péter kiemelte, hogy az EU-külügyminiszterek találkozóján rendszeresen előfordul, hogy ha bármikor is szóba kerül a határvédelem, a migráció, illetve a biztonsági kérdések a külügyminiszterektől, mindig elismerő sms-eket kap tárgyalás közben, a vita végén azonban nem kapja meg a támogatást, azzal a magyarázattal, hogy otthon ott vannak az NGO-k, a liberális média, a koalíciós kormány, amelyek mind-mind nyomás alatt tartják őket.

„Magyarországon ezzel szemben politikai stabilitás van, kétharmados többséggel a parlamentben, tehát megengedhetjük magunknak, azt, hogy kimondjuk, amit gondolunk, és annak megfelelően cselekszünk”

– mondta Szijjártó Péter.

Carlson Anne Applebaumra, a Washington Post cikkírójára és David Frum kanadai–amerikai kommentárorra utalva feltette a kérdést: „ez a megoldás akkora fenyegetés a külpolitikai berendezkedésünk számára, amely hisztérikus idiótákból áll, akiknek egész életét végigkísérte a kudarc. Olyan emberek, akik országunk számára sok káros külföldi akciót támogattak, és akik gyűlölik Magyarországot, és reflexszerűen diktatúrát kiáltanak, ami nyilván nem igaz, hiszen demokráciáról beszélünk. Mit gondol, miért éreznek ilyen fenyegetőnek egy tízmilliós országot Közép-Európában?”

Szijjártó Péter elmondta:

létezésünk alapvetően veszélyt jelent számukra, hiszen azt állítják hogy csak akkor valósulhat meg progresszív, sikeres politikai rendszer ha az szélsőségesen liberális – ezzel szemben létezésünk egyértelművé teszi, hogy nem ez a sikeresség egyedüli módja.

A mi módszerünk a konzervatív, patrióta, kereszténydemokrata út, amely tiszteletben tartja a történelmi és vallási örökségünket, tiszteletben tartja az értékeinket, mint a család, és ez meghozza a sikert. Tehát azért akarják, hogy elveszítsük a következő választást, mert ezzel az utolsó sikeres konzervatív kormányt is eltüntetnék a hatalomból, és akkor elmondhatnák, nézzék csak, a liberális mainstream az egyetlen sikeres ideológia a világon

Tucker Carlson a beszélgetést lezárva elmondta: „sokkal nagyobb fenyegetésként tekintenek önökre, mint Kínára, ami azért sokat elárul. Megpróbálnak majd beavatkozni a választásokba, ahogy azt ön is jól tudja. Sok sikert kívánok!”

 

Ajánljuk még