logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tinédzser gyilkolhatta meg kegyetlenül a hatéves kisfiút

| Szerző: hirado.hu
Csaknem 27 éve történt a brutális gyilkosság Peterborough-ban, a tettest azonban nem találták meg. Az áldozat ruhájáról nyert DNS-minták most egyezést mutattak egy korábban kihallgatott tanú DNS-vel, ez pedig fordulatot jelenthet az évek óta húzódó ügyben.

1994-ben holtan találtak egy hatéves gyermeket az erdőben. A holttest lecsupaszítva, csillag alakban volt szétterítve. A nyomozás során kiderült, hogy a kisfiút saját kabátjával fojtották meg – olvasható a DailyMail oldalán.

Rikki Neave iskolába menet tűnt el, másnap találták meg a holttestét. Először édesanyját vádolták meg a gyilkossággal, azonban John Price ügyész elmondta, hogy az információk szerint a Ruth Neave nem ölhette meg gyermekét, végül pedig az esküdtszék felmentette a nőt.

A vizsgálatok nem vezettek nyomra, az ügy pedig több mint 20 évig megoldatlan maradt. 2015-ben azonban felélesztették az ügyet, amikor DNS-vizsgálatot végeztek Rikki egyik ruhadarabján, amit a gyilkosság után nem sokkal a tetthely közelében találtak meg a szemetesbe hajítva.

A DNS-vizsgálat egyezést mutatott az akkor 13 éves tinédzser, James Watson DNS-vel, akit a gyilkossággal kapcsolatban tanúként hallgattak ki.

Akkori tanúvallomásában azt mondta, hogy a gyilkosság napján lógott az iskolából, és a Peterborough-i Welland Estate-be ment, ahol az apja lakott. Dél után nem sokkal találkozott Rikkivel. A hatóságoknak azt vallotta, hogy nem ismerte személyesen a fiút, találkozásuk során pedig nem értek egymáshoz, csak váltottak néhány szót.

2016-ban azonban Watson megváltoztatta a történetét. Új vallomásában már az állította, hogy hátulról felkapta a hóna alatt Rikkit és odatartotta egy kerítéshez, ahol a kisfiú egy ásót akart megnézni.

John Price ügyész elmondta, hogy a DNS-egyezés csupán megerősíti a többi bizonyítékot, amelyek erősen terhelőek Watson személyére nézve.

„Végső soron az esküdtszék számára lesz érdekes az, hogy az összes bizonyíték azért terhelő Watsonra nézve, mert valóban ő Rikki Neave gyilkosa, vagy pedig csak a véletlenek legvalószínűtlenebb sorozatának áldozata lett” – fogalmazott az ügyész.

A friss bizonyítékkal az ügy újjáéledt, a bírósági tárgyalások pedig folyamatosan zajlanak. Az ügyész kiemelte, hogy Watson Rikki eltűnése előtt három nappal állítólag megkérdezte az édesanyját egy gyermekgyilkosságról szóló hamis rádiójelentésről, amelynek minden részlete kísértetiesen hasonlított Rikki halálának körülményeire.

Erre a feltételezésre alapozva tette fel a kérdést John Price, vajon mire utal az, hogy ezek után három nappal megtörtént a gyilkosság, amelyben viszont valóban eltűnt egy helyi gyermek, akit pontosan úgy és ott öltek meg, mint amiről Watson érdeklődött? Az immáron 40 éves férfi viszont azt mondta, nem emlékszik arra, hogy valaha ilyet kérdezett volna.

A tárgyalások folytatódnak, James Watson továbbra is tagadja a gyilkosságot.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még