logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A gyilkosságok száma 16 éves csúcson Los Angelesben

| Szerző: hirado.hu
Óriási a felháborodás egy 24 éves nő megkéselése után, egy hajléktalant gyanúsítanak a gyilkossággal – számolt be a Fox News.

A tetthely környékén dolgozók nagyobb rendőri jelenlétet, valamint magasabb szintű mentálhigiénés szolgáltatásokat követelnek.

Brianna Kupfert január 13-án gyilkolták meg a Croft House-ban. Feltételezett gyilkosa, a 31 éves Shawn Laval Smith a halálos szúrás után elmenekült, szerdán tartóztatták le Los Angeles Pasadena nevű külvárosában.

A gyilkosság indítékát egyelőre nem ismerik.

2020-ban az elmúlt 23 év legmagasabb gyilkossági adatát rögzítették az Egyesült Államokban, és az előzetes adatok 2021-ben is emelkedést mutatnak. A progresszívek csökkenteni akarják a bebörtönzöttek arányát, de ennek eredményeként veszélyes bűnözők kerülnének az utcákra. A koronavírus-járvány idején több város is szabadon engedett rabokat a börtönökből, és ez tovább növelte a probléma mértékét.

A Fox Newsnak Mendy Cunin rabbi azt mondta, „vissza kell adni a rendőrségtől elvett finanszírozást, mert jelenleg a bűnözők tisztában vannak vele, hogy büntetlenül megússzák tetteiket”. Hozzátette, azokat, akik mentális betegséget mutatnak, és veszélyt jelentenek magukra és másokra, olyan intézményekben kell elhelyezni, ahol megkaphatják a számukra szükséges kezelést.

George Gascon Los Angeles megyei kerületi ügyész reformjai túlságosan enyhék, és nem jelentenek megoldást, emiatt már kétszer indítottak ellene visszahívási kísérletet.

Kapcsolódó tartalom

A város Fairfax kerületében, a forgalmas North La Brea Avenue-n található bútorbolt homlokzatát szerdán virágokkal, gyertyákkal és feliratokkal borították, a meggyilkolt nőre emlékezve. Az áldozat a Los Angeles-i Egyetem végzős hallgatója volt, belsőépítész szakra járt.

Egyre több gyilkosság történik Los Angelesben

Kupfer megrázó halála egy olyan időszakban történt, amikor Los Angelesben ismét emelkedni kezdett a bűnözési ráta. A nő megkéselése előtt néhány nappal egy 70 éves ápolónőt öltek meg egy buszmegállóban, amikor éppen munkába tartott. A hónap elején pedig egy 16 éves lányt találtak holtan a 110-es autópálya mellett, a gyanú szerint ő is gyilkosság áldozata lett.

A Los Angelesben elkövetett gyilkosságok száma 2006-ban volt a legmagasabb, akkor 480 embert öltek meg. Azóta csökkenő tendenciát mutatott, azonban a rendőrség adatai szerint 2020-ban már 355 gyilkosság történt a városban, 2021-ben pedig 397 gyilkosságot jegyeztek fel.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még