logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Medve támadt egy nőre kutyasétáltatás közben

| Szerző: hirado.hu
Egy floridai nő január 13-án, csütörtök este a kutyáját sétáltatta, amikor rátámadt egy fekete medve. A hírek szerint a nő sérülései nem voltak életveszélyesek, és a kutya sem sérült meg súlyosan.

Fekete medve sebesített meg egy floridai nőt. Az arcán, a háta alsó részén sérült meg, azonban szerencsére nem életveszélyesek a sérülései – adta hírül a FoxNews. 

 

Az eset az Orlandótól északra található DeBaryben történt, és a hatóságokat egy szemtanú értesítette este 9 körül.

Amikor a Volusia megyei seriff tisztjei a helyszínre értek, a nagy nőstény medve három kölykével egy fán rejtőzködött. Mivel lakott területen támadt emberre a vadállat, az előírások szerint a medvét el kellett altatni.
A három kölyök mindegyike több mint 45 kilót nyom, és elég idősnek számítanak ahhoz, hogy egyedül is életben maradjanak – állapították meg a vadvédelmi szakemberek.

A segítséget nyújtó szomszédok szerint Aydee leginkább a kutyája biztonsága miatt aggódott. Míg a szeretett házi kedvenc annyira megijedt, hogy rövid időre eltűnt a támadás után, de nem sokkal később sértetlenül megtalálták.

A vadvédelmi tisztviselők tájékoztatása szerint az utolsó medvetámadás Floridában 2020 márciusában történt. A medvék továbbra is védettek Floridában; viszonylag magas számuk miatt – 4050 fekete medve él az államban – 2012-ben eltávolították a veszélyeztetett fajok listájáról.

Ajánljuk még