logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megtalálták a halottnak hitt gyereket, gyalázatos módon próbált meg pénzt szerezni az anyja

| Szerző: hirado.hu
Gyalázatos módon próbált meg pénzt szerezni egy nő Amerikában. Autista fiáról azt állította, hogy meghalt, majd adományt csalt ki a helyi lakóközösségtől. A fiút a valóságban azonban két hétre magára hagyta egy motelben, és közben végignézte, ahogy mindenki gyászolja.

 

A 39 éves tennessee-i Vanessa Blanchard nemrég úgy döntött, hogy autista fiát használja fel a pénzszerzésre. Miután a gyereket két napja nem látták az iskolájában, és keresni kezdték, az anya tájékoztatta az igazgatóságot, hogy a fia súlyos rohamot kapott, amit nem élt túl – adta hírül a New York Post.

Ebből azonban semmi sem volt igaz,

a kegyetlen anya egy motelben rejtette el fiát, majd magára hagyta.

A közösség azonban bedőlt a hazugságnak, és a szomorú hír hallatán úgy döntött, pénzt gyűjt a beteg kisfiú temetésére.

Az iskola vezetősége ellenőrzésképpen felvette a kapcsolatot a helyi temetkezési vállalattal, ahol azonban kiderült, hogy a nő semmiféle szerződést, sem megállapodást nem kötött. Az vezetés újra felkereste az anyát, aki tovább hitegetett mindenkit. Azt mondta, hogy a fia holtteste még a kórházban van és boncolásra vár, ezért addig nem intéz semmit, amíg nincs meg az eredmény. Ez idő alatt az egész iskola gyászba borult.

Kapcsolódó tartalom

Ally Cole, az autista kisfiú egyik iskolatársának édesanyja elmondta, hogy a halálhírt hallva a tanárok és az osztálytársak teljesen összetörtek:

„Az összes gyerek sírva gyászolt, a tanárok a könnyeikkel küszködve telefonáltak a szülőknek. A fiam és néhány barátja még emlékművet is készített a szobában egy régi fotelből. Mindennap elmondta, hogy találkozni akar barátja anyukájával, hogy beszéljen vele, és ott szeretne lenni a temetésén. A gyerekeknek szakembert ajánlottak fel az iskolában, hogy segítsen feldolgozni nekik barátjuk elvesztését.”

Alicia Maslo, a fiú osztálytársának édesanyja azt mondta: „A fiam sírva jött haza, szorosan magához ölelt, és arról beszélt, hogy nem tudja elhinni, hogy az osztálytársa elment. Azt mondta: most láttam őt, nem értem, miért ment el.”

A rendőrség azonban gyanút fogott, ugyanis észlelte, hogy a kisfiú iskolai laptopját valaki egy közeli motelben használja. A rendőrök a helyszínre mentek, és nagy meglepetésükre megtalálták a halottnak hitt gyereket az egyik szobában, ahol már két hete egyedül élt.

Blanchardot ezután letartóztatták. A nő a kihallgatásán bevallotta, hogy valóban magára hagyta a gyerekét, de naponta, kétnaponta ellenőrizte, hogy rendben van-e. Az iskola és a lakóközösség megdöbbent a történtek hallatán.

Ez a legundorítóbb dolog, amit valaha hallottam. Sosem hagynám magára a gyermekemet. Ha valamilyen oknál fogva mégis eltűnne, hogy lehetnék képes hazudni róla. Hogy merészeli ez a nő egyáltalán anyának nevezni magát” – vélekedett a helyi sajtónak Alicia Maslo.

Blanchard jelenleg börtönben van, ahonnan ötezer dolláros óvadék ellenében távozhat, bár erre csekély az esély, ugyanis vádat emeltek ellene, amiért hamis állítást tett a fia haláláról, emellett gyerekveszélyeztetés, illetve elhanyagolás miatt is. Bírósági tárgyalását szerdára tűzték ki.

A címlapfotó illusztráció (Forrás: Twitter)

Ajánljuk még