logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jogi csata után került ki az azték emberáldozatos himnusz a kaliforniai tantervből

| Szerző: hirado.hu
Győztek a szülők, véget ér az azték istentisztelet az iskolákban címmel írt a National Review amerikai konzervatív lap egy újabb vadhajtás lenyeséséről Kaliforniában.

A The Dailywire amerikai lap októberi beszámolója szerint három kaliforniai szülő azért indított pert, mert az állami tanterv arra bátorította a diákokat, hogy azték istenekhez imádkozzanak, jelesül Tezkatlipokához, akinek tiszteletére az azték időkben rendszeresen mutattak be emberáldozatokat – írja a National Review amerikai konzervatív lap.

Kaliforniában az állami tanterv része az érzékenyítés

„A szülők által indított pert követően Kalifornia állam végleg eltávolította az állami tantervből az „In Lak Ech Affirmation” című himnuszt, amely arra kényszerítette volna a diákokat, hogy az azték emberáldozati istenhez énekeljenek azért, hogy ‘harcosokká’ váljanak, a ‘társadalmi igazságosság’ érdekében” – jelentette be Chris Rufo konzervatív oktatási aktivista.

Néhány szó arról, hogy milyen kultúrát tisztel a kaliforniai oktatási bizottság. Néhány fontos részlet Cameron Hilditch az azték rituális emberáldozatok történetéről írt összefoglalójából:

A nagy piramis ásatási helyén több mint 40 fiú és lány maradványait fedezték fel, amelyek többségén súlyos és hosszan tartó kínzások nyomait találták. Ez várható volt, mivel a ránk maradt azték képkódexeken a gyermekek feláldozásuk előtt mindig sírva mutatkoznak. Tlaloc papjai úgy vélték, hogy az ártatlan gyermekek könnyei különösen kedvesek az isten számára, és nagy gondot fordítottak arra, hogy kis áldozataik a szertartás előtt és alatt sírjanak, hogy az áldozati tűz füstje a halál pillanatában a könnyeiket a fenti istenhez vigye. A szertartás azzal kezdődött, hogy a gyermekek csontjait összetörték, kezüket vagy lábukat elégették, húsukba pedig ábrákat véstek. Ezután sírva vonultak fel az ünneplők előtt. Úgy vélték, ha a gyermekek nem sírnak eléggé, akkor abban az évben nem hull majd elegendő eső a terméshez, ezért brutális módon végeztek velük. A megcsonkított áldozatokat élve elégették.

Mindezt természetesen a multikulturális oktatás jegyében próbálták meg az iskolai tanterv részévé tenni.

Az állam oktatási tanácsa által tavaly márciusban bevezetett kötelező új etnikai-tanulmányi tanterv módosításai valójában sokkal rosszabbak voltak, mint a kannibalista istenségek megidézése, az igazából csak egy epizódnak tekinthető.

Kapcsolódó tartalom

A National Review szerkesztői tavaly márciusban a tantervet „politikai katekizmusnak nevezték, amelyet egyértelműen azzal a céllal fogalmaztak meg, hogy a gyerekeket a szélsőbaloldal interszekcionális választási prioritásainak megfelelően indoktrinálják”. Néhány részlet a sommás vélemény alátámasztására: A tanterv az amerikai társadalom „dekolonizációjára” szólít fel, és a „megrövidített” kultúrákra összpontosít. A kurzusleírás szerint ezek közé tartoznak az „afroamerikai, a chicana/o/x és a latina/o/x, az amerikai őslakosok, valamint az ázsiai amerikai és csendes-óceáni szigeteki tanulmányok”.

Ez egy létező etnikai-tanulmányi tanterv Kaliforniában

A fehér keresztényeket azzal vádolják, hogy „teocídiumot”, istengyilkosságot követtek el, és az őslakos népek isteneit a Biblia Istenével helyettesítették. Azt tanítják a diákoknak, hogy ez közvetlenül „gyarmatosításhoz, dehumanizációhoz és népirtáshoz” vezetett. Egyben arra bátorítják a diákokat, hogy nemzedékük számára hozzanak létre egy új társadalmi rendet, amelyet az „ellengenocídium” és az „ellenhegemónia” jellemez, és amely végül lehetővé teszi „az őslakosok kulturális jövőjének megújulását”.

Mindez úgy hangzik, mintha nem lenne más, mint a jobboldali média lázálma. Csakhogy nem az. Ez egy létező etnikai-tanulmányi tanterv Kaliforniában, amely

„valószínűleg a legradikálisabb, legpolitikusabb és legideologikusabb oktatási dokumentum, amelyet a szabad világban valaha is közvitára bocsátottak”.

Kapcsolódó tartalom

Christopher Tremoglie a Washington Examinerben úgy fogalmazott, „a Kaliforniaiak az Egyenlő Jogokért Alapítvány a múlt héten egyezséget ért el a kaliforniai oktatási minisztériummal és az állami oktatási tanáccsal, amely eltávolítja az azték imákat az etnikai tanulmányok tantervéből”. Összességében persze ez a jogi győzelem viszonylag kis győzelemként értékelhető, mert az őrült bürokrácia kétségkívül több borzalmat tartogat még a kaliforniai szülők számára. Mindazonáltal ez egy jó kiindulópont – fogalmaz a National Review.

A magyar kormány népszavazáson kéri ki az emberek véleményét a gyermekek védelméről

Magyarországon április harmadikán lesznek az országgyűlési választások, és ugyanazon a napon lesz a népszavazás is a gyermekvédelmi kérdésekben. Utóbbival kapcsolatban Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában úgy fogalmazott, a gyermekvédelmi népszavazás kérdése arról szól, hogy egyetlen magyar szülő se érezhesse úgy, hogy a gyermek legérzékenyebb életkorszakában lévő kizárólagos jogát bárki elveszi tőle.

Kapcsolódó tartalom

A kormányfő hangsúlyozta: szükség van a szülőkre, és ezt nem veheti el tőlük az iskola, és nem mondhatja azt, hogy olyan előadásokat, prezentációkat, propagandát állít szembe a gyerekeinkkel, amelyre a gyerekeink vagy nincsenek felkészülve, vagy mi – mint szülők – nem is értünk vele egyet.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még