logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Ha tehetném, börtönbe küldeném” – lehordta a bíró a kertjét elhanyagoló idős, rákos beteget

| Szerző: hirado.hu
Egy michigani bíró keményen becsmérelt egy 72 éves, rákbetegséggel küzdő férfit az elhanyagolt kertje miatt. Azt mondta neki, hogy „szégyellnie kellene magát”, és ha börtönbüntetést adhatna ezért, megtenné – számolt be róla a Fox News.

A Detroittól néhány mérföldre északra fekvő Hamtramckban élő Burhan Chowdhury a január 10-i Zoomos bírósági meghallgatáson azt vallotta, hogy azért nem tudta karbantartani kertjét, mert a kemoterápiás kezelések miatt legyengült. A férfinél 2019-ben diagnosztizáltak nyirokcsomórákot.

Az ingatlanáról készült, bíróságon előterjesztett képen túlnőtt növények és gyomok láthatók, amelyek részben elzárnak egy sikátort.

Az udvar karbantartásának hiánya sérti a város rendeletét, amiért a férfit 2021. augusztus 2-án megbírságolták.

Rákos vagyok” – mondta Chowdhury a tárgyaláson. „Akkoriban nagyon gyenge voltam. Nem tudtam ezekkel a dolgokkal foglalkozni” – fejtette ki.

Alexis Krot bírónő 100 dolláros bírságot szabott ki az idős úrra, amelyet február 1-jéig kell kifizetnie. Itt azonban nem állt meg, alaposan kioktatta a férfit.

Szégyellje magát” – förmedt rá Krot. „Látta azt a fényképet? Ez szégyenletes. Ha ezért börtönbüntetést adhatnék, megtenném.

A szomszédok a WJBK-TV-nek arról számoltak be, hogy Chowdhury nyáron körülbelül két hónapra visszament szülőhazájába, Bangladesbe a fia esküvőjére, és ekkor kezdett el romlani a kert állapota.

A 33 éves Shibbir Chowdhury, aki az édesapja nevében szólalt fel az ítélethirdetést követően, elmondta, hogy szülei megpróbálták karbantartani az ingatlant, és a kertet azóta rendbe tették.

Azt mondta az apámnak, egy beteg embernek, hogy börtönbe kellene mennie. Ez nevetséges” – nyilatkozta a The Washington Postnak. „Nem lehet egy 72 éves embert börtönbüntetésre ítélni azért, mert nem tartotta rendben az utcafrontot. Nagyon megdöbbentett a dolog. Nem számítottam rá, hogy ilyen helyzetben a bíró kiabálni fog velünk”.

Fotó: Twitter

Ajánljuk még