logo

Műsorújság

Rendkívüli

Bombafenyegetés miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vezetékeket szaggatott le a szélvihar Bécsben, a metró is beázott

| Szerző: hirado.hu
Több mint száz alkalommal riasztották a tűzoltókat az orkán erejű szél okozta károk miatt hétfőn Bécsben. A havas esővel járó ítéletidőben több alkalommal leálltak a villamosok és a földalatti, utóbbi azért, mert beázott a metróalagút – számolt be a Heute.at osztrák hírportál.

Több mint 100 km/órás lökéssekkel orkán erejű szél söpört végig az osztrák fővároson hétfő délután. Az osztrák meteorológiai szolgálat már kora reggel kiadta a vörös figyelmeztetést, ami a viharriasztásnak felel meg.

Míg hetfőn 13 óráig mintegy 35 segélyhívás érkezett a bécsi tűzoltókhoz, addig

17 óráig már több mint száz alkalommal riasztották a katasztrófa-elhárítókat, az esetek többségében meglazult tetőcserepek, kidőlt fák és letört, az utakra esett ágak miatt

számolt be a Heute.at hírportál.


A bécsi közösségi közlekedési társaság (Wiener Linien) szóvivője a lapnak megerősítette, hogy több alkalommal le kellett állítani a villamosokat, a 49-es villamos például tűzoltósági mentés miatt nem közlekedett fél óráig. A földalatti egyes megállói beáztak, ezért ott is fennakadások voltak a délutáni csúcsforgalom idején.

A bécsi mentőszolgálatnak 18 óráig nem álltak rendelkezésére információk a sérültekről – írja a Heute.at.


Hazánkat is elérte a vihar

Hétfő délután másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az ország nagy részére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat az Észak Nyugat-Dunántúli megyékben, de a fővárosban is több helyszínen dolgoznak a tűzoltók.

Címlapfotón (illusztráció): Tűzoltók dolgoznak egy ház megrongálódott tetőszerkezetén Salzburgban 2007. január 19-én. Az Ausztrián helyenként 148 kilométeres óránkénti sebességgel végigsöprő Kirill nevű orkán jelentős károkat okozott számos épületben. (Fotó: MTI/EPA)

Ajánljuk még