logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lezuhant a helikopter, egy csecsemő is volt az utasok között

| Szerző: hirado.hu
Kényszerleszállást hajtott végre egy mentőhelikopter Philadelphiában. Az orvosi gépen négyen utaztak, köztük egy csecsemő. Csodával határos módon mindenki túlélte a becsapódást – írta a Sky News.

 

Az Eurocopter EC135-ös típusú gép Philadelphia külvárosából szállt fel. A pilóta több mechanikai problémát is észlelt, mielőtt kényszerleszállást kellett végrehajtania a külváros egyik lakott területén – mondta a pennsylvaniai katasztrófavédelmi hivatal szóvivője.

A pilótának sikerült elkerülnie az elektromos kábeleket és az épületeket. A gép az utcán csapódott be, és egy templom előtti bokorba csúszott – közölte a rendőrség.

A kiérkező mentőcsapatok kiszabadították a pilótát, a személyzet két tagját és a csecsemőt is a gépből, akit gyermekkórházba szállítottak.

„Ez egy csoda, amit mögöttem lehet látni” – mondta Timothy Bernhardt főfelügyelő a roncsok előtt állva.

Joshua James, az egyik szemtanú elmondta, hogy éppen az autóban ültek a családjával, amikor észrevette, hogy a helikopter farka előre-hátra himbálózik.

Egy másik szemtanú, Jerrel Saunders azt mondta, hogy éppen hazafelé tartott, amikor látta, hogy a helikopter szinte csak lebegett, és hihetetlenül alacsonyan volt, mintha éppen csak leszállna az egyik épületre. A 28 éves szemtanú hozzátette: látta, hogy a gép az úttest közepén a földnek csapódott, majd továbbcsúszott a bokrokba, amik megállították.

„Szerintem a lehetőségeihez mérten a pilóta megpróbált a lehető legbiztonságosabb területen leszállni. A helikopter megpattant az úton, majd ismét a földnek csapódott”

– tette hozzá a szemtanú.

A helyi tűzoltóság tisztviselője elmondta, hogy a gépben körülbelül egy órányi üzemanyag volt a baleset idején, de a személyzet megakadályozta, hogy a szivárgó üzemanyag beszennyezze a vizet.

A baleset okainak pontos kivizsgálására szövetségi vizsgálatot indítottak.

Ajánljuk még