logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Késsel fenyegetőzött a szomáliai férfi, combon lőtték az osztrák rendőrök

Több lövéssel tettek ártalmatlanná az osztrák rendőrök egy 25 éves szomáliai férfit, aki késsel fenyegetett járókelőket hétfőn Salzburgban. A zavartan viselkedő férfi előzőleg tüzet okozott a lakásában, onnan menekült az utcára.

Az elkövetőt a combján érte a találat, kórházba kellett szállítani, ahol megműtötték, de nincs életveszélyes állapotban. Rajta kívül senki sem sebesült meg.

Az APA osztrák hírügynökség tájékoztatása szerint közvetlenül az incidens előtt a gyanúsított lakásában tűz ütött ki, a lakóépületet a tűzoltóságnak ki kellett ürítenie, több lakót pedig füstmérgezéssel kórházba szállítottak.

A tüzet a szomáliai férfi a tartományi rendőrség szakértői szerint saját maga okozhatta,

bár azt egyelőre még nem tudták megállapítani, hogy gondatlanságból vagy szándékosan.

A rendőrség a tűzoltóságtól értesült a leheni városrészben kitört lakástűzről, nem sokkal később azonban már vészhívások érkeztek be arról, hogy egy késsel felfegyverzett férfi szaladt ki a lángoló épületből, és lakókat, járókelőket fenyeget. A gyanúsított az egyik segélyhívóra is rátámadt, de nem tudott rajta sebet ejteni, majd gyalogosan elmenekült a helyszínről.

A férfit végül egy rendőrjárőr tartóztatta fel.

A gyanúsított nekirontott a rendőröknek, akik három lövést adtak le, ezzel elhárítva a támadást.

Egy rendőrségi szóvivő szerint sok minden utal arra, hogy az elkövető pszichésen zavart állapotban lehetett.

Szintén hétfőn bozótvágó késsel támadt járókelőkre egy ámokfutó a lengyelországi Torun városában. A rendőrség téjékoztatása szerint legalább nyolc személy megsérült.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még