logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szándékosan a metró elé lökték a nőt – másodperceken múlt az élete

| Szerző: hirado.hu
Szándékosan a metrósínekre lökött egy nőt a brüsszeli Rogier metróállomáson egy fiatal férfi. Alig néhány méteren múlt a tragédia – számolt be róla a The Brussels Times.

A sínekre löktek egy nőt Belgium fővárosában, amikor a metró éppen behajtott az állomásra, a helyszínen lévő többi utas azonban időben a segítségére sietett – közölte a brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB).

Az esetről készült biztonsági kamerás felvételen jól látható, ahogy a maszk nélküli férfi hátulról hatalmasat lök a peronon álló nőn, aki így bezuhan a sínek közé. Szerencséjére utastársai gyorsan reagáltak, és egyből jelezni kezdték a bajt. A metrószerelvény vezetője ezt észrevette, és a vészfék meghúzásával éppen időben megállt. A tettes azonnal elmenekült a helyszínről.

A rendőrséget és a mentőszolgálatot is a helyszínre hívták. A sokkos állapotban lévő áldozatot és metróvezetőt kórházba szállították, majd miután megkapták a szükséges ellátást, mindketten hazatérhettek.

Miután nem viselt maszkot, az elkövetőt gyorsan azonosították és letartóztatták – erősítette meg szombat reggel a brüsszeli ügyészség.

A gyanúsítottról készült képek rendőrségi szolgálatokon belüli terjesztésének köszönhetően néhány perccel később elfogták, amikor a De Brouckère metróállomáson tartózkodott

– mondta Sarah Durant szóvivő.

A gyanúsítottat emberölési kísérlet miatt őrizetbe vették. A vizsgálóbíró pszichiátriai szakértőt rendelt ki az állapotának megállapítására.

Közben az eset kivizsgálása továbbra is tart, hogy megállapítsák a történtek pontos körülményeit és a gyanúsított indítékát.

Ajánljuk még