logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Twin Peaks: négy hónap után, a hótakaró alól bukkant elő az elveszett kutya

| Szerző: hirado.hu
Négy hónappal az eltűnése után találták meg a méteres hó alatt Russt, a kutyát. A pitbull-terrier keverék kutya még augusztusban tűnt el gazdája mellől a kaliforniai South Lake Tahoe város melletti futótűz során.

 

Csodával határos módon megtalálták azt a pitbull terrier keverék kutyát, amelyik még augusztusban tűnt el gazdája mellől a kaliforniai South Lake Tahoe város melletti futótűz során – olvasható a CNN cikkében.

A Russ nevű kutya gazdája, Ricardo Rodriguez miután négy hónapja nem találta kedvencét, azt hitte végleg elvesztette. Rodriguez az utolsó percekben is szórólapokat tett ki a városban és felkereste a közeli menhelyeket, mielőtt kénytelen volt elhagyni az otthonát a Kalifornián keresztül száguldó Caldor Fire miatt, amely 67 nap alatt 222 000 hektáron több, mint 1000 építményt pusztított el.

Decemberben aztán csoda történt. Egy síelő a South Lake Tahoe-tól nyugatra fekvő Twin Peaks közelében észrevett egy kutyát a hóban, az egyik fa alatt. A síelő, amint észrevette a félig átfagyott, ijedtnek és fáradtnak tűnő kutyát, azonnal értesítette az állatmentőket.

A riasztás a TLC 4 Furry Friends nonprofit szervezethez érkezett, amelynek tagjai azonnal felkészültek a mentőakcióra, és a mínusz 18 fokos hidegben, a friss hóval borított területen megkezdték Russ mentését. „Mikor megláttam egy sötét foltot a hóban a fa alatt, arra gondoltam: úristen, ez a kutya már biztos nem él” – mondta Leona Allen állatmentő.

Amikor a mentőcsapat megérkezett, a kutya már nem mozgott, de a mentőakció alatt egyszer csak kinyitotta a szemét és felemelte a fejét, miközben az önkéntesek igyekeztek eltávolítani a körülötte lévő nagy havat. A két mentő a karjaiban egy szánon vitte le a hegyről az elveszettnek hitt kutyát.

Az állatmentő a saját kabátjába csavarta a kutyát, miután a ráterített takarók teljesen átáztak. A didergő kutyát azonnal elvitték az állatorvoshoz, aki megerősítette, hogy a kutya nem szenvedett maradandó sérüléseket.

Az állat microchipjével végül Russ gazdáját is megtalálták. Amikor a kutyát hazavitték, a gazdája alig hitt a szemének és nagyon boldog volt, hogy Russt ennyi idő után hazahozták neki.

Ajánljuk még