logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint 130 ezer gyermek képét tárolta telefonján a németországi pedofilhálózat velejéig romlott vezetője

Újabb részletek derültek ki egy több mint két éve húzódó, gyomorforgató pedofilügyben Németországban. A nyomozók már több mint 400 gyanúsítottat azonosítottak, akik gyerekeket, fiatalokat bántalmaztak szexuálisan. A fővádlott a saját lánya ellen követett el bűncselekményt, először a kislány háromhónapos korában. A hálózat tagjai fotókat, videókat küldözgettek egymásnak, sőt volt, hogy gyerekeket is cseréltek egymás között – számolt be az M1 Híradója.

Összesen 439 gyanúsítottat azonosított a rendőrség Németország egyik legsúlyosabb pedofil-ügyében – számoltak be a nyomozócsoport vezetői azon a sajtótájékoztatón, amelyen kiderült: a hálózat leleplezése után a csaknem 350 rendőrből álló speciális egység befejezi a munkáját.

Ez túlmegy minden határon, ezért azt mondom, hiába szabadítottunk ki hatvanöt gyermeket, hiába sok a gyanúsított, a fájdalom túl nagy ahhoz, hogy most ünnepeljünk” – mondta Uwe Jacob, a kölni rendőrség vezetője.

Kapcsolódó tartalom

A feltárt ügyekben a legidősebb áldozat 17 éves, míg a legfiatalabb mindössze háromhónapos volt.

A nyomozókat azonban nemcsak a bizonyítékul szolgáló felvételek megtekintése viselte meg, hanem az a tény is, hogy a legtöbb pedofil bántalmazó a saját gyermeke ellen követett el erőszakot.

Szörnyű, de a szenvedések ellenére a hozzánk került gyerekek először mégis a kínzóikat szólítgatták” – mondta Michael Esser, a nyomozócsoport vezetője.

A hálózatra 2019-ben bukkantak a rendőrök, amikor letartóztattak egy szakácsot, aki a saját háromhónapos kislányát molesztálta.

A tavaly 12 év börtönre ítélt férfinak csak a telefonján 130 ezer pedofil fotót és 12 ezer videót találtak, a bűntársaihoz pedig egy csevegőprogram vezette el a rendőröket.

Az ügy megrendítette a német közvéleményt, különösen azért, mert rövid idő alatt ez már a második súlyos pedofilbotrány az országban. 2020 nyarán egy münsteri férfit és 10 társát fogták el, akik rendszeresen elkábítottak és megerőszakoltak kiskorú fiúkat, köztük a fő gyanúsított nevelt fiát is.

A szörnyűségekről felvételeket is készítettek, amelyeket az interneten árultak. A vizsgálat közben az is kiderült, hogy

a nevelőapa ellen már kétszer is indult gyermekpornográfia terjesztése miatt eljárás, de a hatóságok nem láttak okot a gyermek kiemelésére a családból.

Kapcsolódó tartalom

A németországi pedofilhálózat lebukásáról péntek reggel Orbán Viktor is beszélt a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet: vannak olyan esetek, amikor a gyerekek ki vannak téve szexuális ragadozóknak.

Orbán Viktor a pedofíliával kapcsolatban azt mondta:

a modern világban felerősödtek az olyan jelenségek, amelyektől meg kell védeni a gyerekeinket,

ugyanakkor a magyar törvények ezt jól megoldják.

A lakosság körében is hatalmas volt a felháborodás, voltak akik magánakciókat kezdtek, és az interneten kezdtek nyomozni az ehhez hasonló elkövetők után. Nekik azonban vigyázniuk kell arra, hogy az ehhez hasonló bűncselekmények nyomozása a rendőrség hatásköre, a lakosságnak erre jogi lehetősége nincsen” – mutatott rá Noll Katalin az M1 tudósítója.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még