logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halálra késelte az anyját, börtön helyett a pszichiátriára küldték

| Szerző: hirado.hu
Pszichiátriai kezelést rendelt el a bíró egy 22 éves angol férfi számára, aki tavaly nyáron „megdöbbentő és megmagyarázhatatlan erőszakkitörés” hatására halálra késelte a saját édesanyját és az asszony védelmére kelő öccsét is megszúrta.

 

A 22 éves Jacob Poynton-Whiting beismerte a csütörtöki bírósági tárgyalás során, hogy egy konyhakéssel halálra szúrta a saját anyját a délnyugat-angliai Crowlas településen. A bíróság megállapította, hogy a férfi nem volt beszámítható állapotban a bűncselekmény időpontjában, 2021. június 22-én – számolt be a BBC World hírportálja.

A férfi 44 éves édesanyja szinte azonnal elvérzett a nyakán, a hasán és a lábán ejtett késszúrások következtében. A vádlott azt is elismerte, hogy a késsel megszúrta 18 éves öccsét is, aki az anyjuk segítségére sietett.

A vádlott öccse azt mondta a bíróság előtt, hogy retteg a fivérétől, és sohasem fog tudni megbocsátani neki.

Simon Carr bíró kijelentette, hogy Jacob Poynton-Whiting „súlyos pszichotikus rohamban” szenvedett, amikor magához ragadta a konyhakést. Hozzátette, hogy a fiatalabb fiú „hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot”, amikor kilökdöste őt a házból és ezzel megakadályozta, hogy a tettes az ablakot betörve visszamásszon, és újra az anyjukra támadjon.

A bíró pszichiátriai kezelést rendelt el Poynton-Whiting számára, akit mostantól egy elmegyógyintézetben tartanak fogva mindaddig, amíg „biztonságosan kezelhetővé nem válik a társadalom számára”.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még