logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint tíz évet is kaphatnak a migránsok, akik Milánóban zaklattak fiatal nőket

Eddig már 18 támadót azonosított az olasz rendőrség a Milánóban szilveszterkor történt csoportos szexuális zaklatások miatt, amikor arabul beszélő fiatal férfiak és kiskorú fiúk nőket fogdostak és bántalmaztak. Az elkövetők ráncigálva, taszigálva hurcolták a tömeg közepére a kiszemelt áldozatokat, miközben fogdosták és kirabolták őket – számolt be az M1 Híradója.

Egyre drámaibb részletek derülnek ki a szilveszteréjszaka a milánói Dóm téren történt támadásról. Egy 19 éves olasz egyetemista lány azt mesélte, hogy barátnőjével együtt körbevették, fogdosták egész testét, melltartóját letépték, és majdnem teljesen le is vetkőztették. Az mentette meg, hogy szoknyája alatt a hideg miatt nadrágot viselt.

Egy tizenöt-harminc fős, arabul is beszélő férfiakból álló csoport támadta meg őket. Úgy emlékszik, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik. Nem csak ő esett áldozatul a támadóknak, eddig kilenc nő tett feljelentést. Közülük ketten német turisták, akik a hazai korlátozások miatt mentek Olaszországba szilveszterezni.

A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei és a közösségi médiában megjelent videók alapján kezdett nyomozásba.

Összesen 18 fiatalnál tartottak házkutatást, és foglaltak le bizonyítékokat, hárman tizennyolc év alattiak, ezért az ügyészség által elrendelt házkutatáshoz a milánói kiskorúak bíróságának engedélyére is szükség volt.

A fiúk minden bizonnyal ismerték egymást. Külföldiekről, illetve második generációs olaszokról van szó, akiknek a családja Észak-Afrikából érkezett

– mondta Giuseppe Petroni, Milánó rendőrfőnöke.

A fiatalok kihallgatása folyik, és minden valószínűség szerint szembesíteni is fogják őket a kilenc áldozattal” – ismertette a közmédia tudósítója. „A gyanúsítottakkal szemben a vádak csoportos szexuális támadás, nemi erőszak, súlyos testi bántalmazás és rablás, mivel a támadás után ki is rabolták áldozataikat” – fejtette ki.

Az utóbbi években egyre gyakoribbak a hasonló támadások, ezért most példaértékű ítélet várható” – jelentette ki az M1-nek nyilatkozó szakértő.

Az elkövetők akár tizenkét évnyi börtönt is kaphatnak, még a fiatalkorúak is.

„A tizennégy és tizennyolc év közötti személyek fiatalkorú bűnelkövetőnek számítanak, nyilván büntethetők, de nem olyan súlyos büntetéssel sújtják őket mint a felnőttkorúakat, de mindenképpen büntethetők, mellékbüntetést is ki lehet rájuk szabni” – hangsúlyozta Tóth Norbert nemzetközi jogász.

Hasonló szilveszteréjszakai tömeges erőszak az elmúlt években többször is előfordult Nyugat-Európában. A legnagyobb botrányt a 2015. december 31-i kölni erőszak kavarta, akkor mintegy ezer migrációs hátterű fiatal támadt a kölni dóm előtt szilveszterező nőkre. Ezerkétszáz feljelentés érkezett, ebből ötszázat szexuális bűncselekmények miatt tettek.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még