logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két fiatal férfit őrizetbe vettek a szilveszteri milánói zaklatások gyanúsítottjai közül

Két észak-afrikai származású olasz állampolgárt őrizetbe vettek a szilveszter éjszaka a milánói Dóm-téren elkövetett szexuális támadás tucatnyi gyanúsítottja közül, mivel fennállt a külföldre szökésük veszélye – közölte a milánói ügyészség szerdán.

A hatósági közlés szerint a 2000-ben és 2003-ban született két fiatalember letartóztatása után megjelent a milánói bíróság előtt, amely megerősítette őrizetbe vételüket.

Észak-afrikai bevándorló családban született, olasz állampolgárokról van szó, egyikük Milánóban, a másikuk Torinóban él. A december 31-én éjszaka elkövetett csoportos szexuális támadások közül kettőben is részt vettek. Rendőrségi források szerint a két fiatalt „súlyos felelősség terheli” a nőkkel szembeni nemi agressziókban. Az egyik férfi lakásán megtalálták azokat a ruhákat, amelyekben a szilveszterkor készült utcai videó-felvételek szerint rátámadt a nőkre.

Kapcsolódó tartalom

A hatóságok azzal indokolták őrizetbe vételüket, hogy fennállt külföldre szökésük veszélye, mivel kiderült, hogy külföldi kapcsolatokkal rendelkeznek.

A vizsgálatot irányító milánói ügyészség egész éjszaka folytatta az eddig jelentkezett kilenc áldozat meghallgatását.

A beszámolók szerint a milánói Dóm-téren és a környező utcákban elkövetett erőszakos cselekedetekkel ugyanazt a korábbról, más esetekből már ismert forgatókönyvet követték: a csoportba verődött fiatal férfiak közül néhányan először szóba elegyedtek a kiszemelt lánnyal, majd a többi férfi körbevette az áldozatot. Egyesek a lánynak háttal állva alkottak gyűrűt, eltakarva, mi történik, hogy kívülről ne lehessen semmit se látni.

A hatóságok kedden tizennyolc fiatal otthonában tartottak házkutatást Milánó és Torinó területén. Közülük tizenkét fiatallal szemben indult vizsgálat csoportos szexuális erőszak, súlyos testi sértés és rablás vádjával. Mindegyikük észak-afrikai származású, Marokkóból, Algériából és Tunéziából érkeztek Olaszországba, van közöttük olyan, aki már olasz állampolgársággal rendelkezik. A legfiatalabb 15, a legidősebb 21 éves.

A fiatalokat a közösségi oldalakon is közölt felvételek alapján, valamint az utcai hatósági térkamerák arcfelismerő programjai segítségével azonosították be.

Ajánljuk még