logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hódokkal hadakozik a bajor házaspár

| Szerző: hirado.hu
A 82 éves Heidrun Schindler-Schaller és férje, a 81 éves Anton már 55 éve élnek a bajorországi Ebrachban álló kis házukban. Mellettük kanyarog az 1000 éves kolostor malmához tartó Mühlbach folyó – idilli környék volt egészen hét évvel ezelőttig, amikor is egy vadállat költözött a szomszédba.

A beköltöző hód gátépítésbe fogott, ennek eredményeképpen a mindössze 20 centiméter mély patak vízszintje másfél méterre emelkedett, és lassacskán elöntötte a nyugdíjasok ingatlanát. A házaspár attól tart, hogy házukat elmoshatja a víz, mert a „rémhódok” keresztbe-kasul alagutakat ástak és ásnak a kertben – számol be az esetről a Bild.

Kapcsolódó tartalom

Ráadásul már féltucatnyian élnek a Mühlbach mentén, így Heidrunnak és Antonnak nem volt más választása, minthogy harcba szálljanak. A helyi polgármester, Daniel Vinzens már kétszer is kiszakíttatta a gátakat, azonban hiába, mert a gátépítő hódok már másnap visszatértek.

Az újabb terv az volt, hogy az állatok elijesztésére a házaspár egy kürttel ellátott elektromos kapcsolót szereltek fel, az azonban éjjelente működésbe lépett, tönkretéve az idős házaspár éjszakáit, így nem volt más választásuk, levették.

Következett a csapdák felállítása, azonban az sem működött úgy, ahogy eltervezték, ugyanis négy macska és egy róka mellett csak egy kis hód sétált bele. Vinzens polgármester mintha lélekben feladta volna a harcot, és úgy nyilatkozott, „attól tartok, Schindleréknek együtt kell élniük a hódokkal”.

A címlapfotó illusztráció, a képen fatörzsön sütkérező hódok egy néptelen milánói park tavában 2020. április 19-én, a koronavírus-járvány elrendelt kijárási korlátozások idején.
(Fotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani)

 

Ajánljuk még