logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Tokajev: Az állam minden kötelezettségének eleget tesz a külföldi befektetőkkel szemben

A kazah állam minden kötelezettségének eleget tesz a külföldi befektetőkkel szemben – jelentette be az ország államfője, aki kedden beszédet mondott a kazak törvényhozás alsóházában (Mazsilisz).

Kaszim-Zsomart Tokajev azt mondta: Kazahsztánban a külföldi befektetések minden feltétele rendelkezésre áll. Abban vagyunk érdekeltek, hogy meg is maradjon ez a befektetői környezet. Az államfő ígéretet tett arra, hogy az állam minden szükséges intézkedést megtesz a hazai és a külföldi befektetők bizalmának helyreállítására. Hangsúlyozta: az állam teljesíti minden kötelezettségét és garanciavállalását.

A kazah államfő beszédében kitért arra, hogy új beruházáspolitikára van szükség.

Kaszim-Zsomart Tokajev úgy vélte, a rendkívüli állapot miatt nagy a kockázata annak, hogy egyes pénzügyi-ipari csoportok tőkét vonnak ki az országból külföldre, egyebek mellett fiktív tranzakciók révén. Az államfő ezzel kapcsolatban megjegyzete: egyes személyek számláin már mozgás látható, ezért utasította a kazah jegybankot arra, hogy felügyeljen és ellenőrizzen minden tranzakciót és személyt, ha felmerül a nem megalapozott forráskivonás gyanúja.

Kapcsolódó tartalom

Az államfő egyben öt évre moratóriumot hirdetett a kormánytagok, a régióvezetők és a képviselők fizetésének emelésére. Kaszim-Zsomart Tokajev emlékeztetett arra, hogy 2021 végén megvitatták a tisztviselők fizetésének kérdését. Szerinte a fizetésük korrekt. A közalkalmazotti kategóriának a fizetése teljesen elegendő – hangsúlyozta az államfő.

Ajánljuk még