logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Migráns gyökerű fiatalokat állítottak elő a szilveszteri milánói zaklatások ügyében

Tizennyolc külföldi és migráns gyökerű és olasz állampolgárságú fiatal, közöttük három kiskorú otthonában tartottak házkutatást, miután a szilveszter éjszaka a milánói Dóm-téren elkövetett csoportos szexuális erőszak gyanúsítottjaiként azonosították őket – közölte a milánói ügyészség kedden.

A fiatalok ellen súlyos testi sértés, valamint rablás vádjával is vizsgálat indult. Marco Cali a milánói rendőrség idegenrendészeti egységének parancsnoka közölte: egyelőre 12 fiatalt kezelnek gyanúsítottként. Megkezdték kihallgatásukat, valamint szembesítik őket az áldozatokkal.

Külföldi, vagy észak-afrikai származású, és olasz állampolgársággal rendelkező személyekről van szó, a legfiatalabb közöttük 15 éves, a legidősebb 21. Hárman tizennyolc év alattiak, ezért a milánói ügyészség elrendelte házkutatáshoz a milánói kiskorúak bírósága engedélyére is szükséges volt.

A milánói rendőrség és a torinói idegenrendészet munkatársai végezte házkutatások felvételeit az olasz sajtó is közölte. A felvételeken látható az a piros dzseki is, mely többször szerepel a december 31-én éjszaka a milánói Dóm-téren készített amatőr videó-felvételeken.

Megtalálták azokat a tárgyakat, köztük mobiltelefonokat is, amelyeket a lányoktól vettek el. Torinóban kilenc lakásban tartottak házkutatást, Milánóban hét lakásban, Milánó egyik elővárosában, Rozzanóban egy otthonban és Bergamóban szintén egy lakásban tartottak házkutatást.

A fiatalokat a közösségi oldalakon is közölt felvételek alapján, valamint az utcai hatósági térkamerák arcfelismerő programjaival azonosították. Sajtóinformációk szerint néhányan közülük büntetett előéletűek.

Kapcsolódó tartalom

Marco Cali úgy nyilatkozott: kilenc fiatalember Torinóból utazott át Milánóba szilveszterezni, ahol további csoportokkal találkoztak. “Nem volt előre szervezett a támadás, nem ismerték korábban mindannyian egymást, de csapatba verődtek” – mondta a rendőrparancsnok.

A nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn közölte, hogy az áldozatok száma kilencre emelkedett. Fiatal nőkről van szó, közöttük van két német turista is. Ők a hazatérésük után, Németországban tettek feljelentést január első napjaiban.

Az áldozatok az év utolsó éjszakáját a milánói Dóm-téren akarták tölteni az ünneplő tömeggel.

Beszámolók szerint egy tizenöt-harminc fős, arabul is beszélő férfiakból álló csoport támadta meg őket. Az egyik áldozat azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik.

Az a 19 éves olasz egyetemista lány, akiről az interneten terjedt felvételek is láthatók, hétfő este egy olasz televíziós műsorban számolt be a történtekről. Úgy emlékezett vissza, hogy barátnőjével körbevették, fogdosták egész testét, melltartóját letépték, és majdnem teljesen le is vetkőztették. Hozzátette, az mentette meg, hogy szoknyája alatt a hideg miatt nadrágot viselt. Többször a földre esett, attól félt, agyon is tapossák.

A felvételeken jól látszik, hogy a lány, miután ki tudott szabadulni támadói gyűrűjéből, a milánói Dóm-téren barátnőjével zokogva számolt be a rendőröknek a történtekről.

Az olasz lány hozzátette, először azt hitte, a táskáját akarják letépni a válláról, pedig a ruháit szedték le róla.

A hatósági rekonstrukció szerint a „banda” először a német turistalányokat támadta meg, utána egy olasz lány következett, akit a segítségére siető lányok megtámadása követett, végül a Dóm-tér melletti fedett udvarban egy szintén olasz lányt és ennek barátnőit vették célba.
A milánói idegenrendészet hivatalos közleménye szerint a hatóságok „határozottan és gyorsan” megtalálták az elkövetőket.

A címlapfotó illusztráció. 

Ajánljuk még