logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ismét drasztikus rezsiemelés Belgiumban

| Szerző: hirado.hu
Augusztus óta ez már a harmadik alkalom, hogy a Mega előlegszámláját úgymond „kiigazították”. A Mega a villamosenergia- és gázárak folyamatos emelkedésére hivatkozva növelte meg árait, amit az úgynevezett változó tarifával rendelkező ügyfelek a végső számlájukon megéreznek majd.

A 370 000 ügyféllel rendelkező, liége-i székhelyű Mega, gáz- és áramszolgáltató mintegy 40 ezer fogyasztója kapott a múlt hétvégén egy e-mailt, amelyben tájékoztatták előlegszámlájukat megemeléséről. A HLN belga lap a De Standaardra hivatkozva azt írja, hogy az áram- és gázáremelések jelentősek voltak. Az egyik ügyfélnek például a következő három hónapra, az utolsó számláig járó havi előlege többszörösére emelkedett.

Kapcsolódó tartalom

A Mega a villamosenergia- és gázárak folyamatos emelkedésére hivatkozva növelte meg árait, amit az úgynevezett változó tarifával rendelkező ügyfelek a végső számlájukon megéreznek majd. Elsie Van Linthout szóvivő azt mondta, az energiaszolgáltató meg akarja akadályozni, hogy az ügyfelek igen magas összegű számlát kapjanak.

Az előlegszámlákat kéthavonta vizsgálják felül a múltbeli fogyasztás alapján. Ez a számítás azt a lehetőséget nem veszi figyelembe, hogy a fogyasztók csökkentették fogyasztásukat az árak szeptemberi, robbanásszerű emelkedése után.

Az energiaágazati ombudsman úgy fogalmazott, hogy a Mega érvei „nem mindig állják meg a helyüket”, az energiaszolgáltató pedig „igen buzgón” növeli az előlegeket. A Mega-ügyfeleknk jogában áll, hogy visszautasítsák a javasolt előlegfizetéseket, azonban ezt hivatalosan meg kell tenniük, az elszámolásra azonban az időszak végén mindenképpen sor kerül.

Kapcsolódó tartalom

A címlapfotó illusztráció.

 

Ajánljuk még