logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elrabolták a pingvint, elmosogatott a betörő: bűnözők, akiknek észjárását még a legedzettebb nyomozók sem értették

| Szerző: hirado.hu
Összegyűjtöttük a legügyetlenebb tolvajokat, akiknek elfogásakor talán még a hatóságok sem tudták, hogy sírjanak vagy nevessenek.

 

Egy angol nyugdíjas házaspár éppen csak megérkezett lancashire-i otthonába, amikor ágyukban szunyókáló betörőt fedeztek fel. A Dyson házaspár döbbenten vette észre, hogy a betörő elmosogatott, rendet rakott, és még be is vásárolt. „Elégetett ugyan egy régi lábast, de ez előfordul” – mondta Pat Dyson. A furcsa eset 2014-ben történt, az elkövető elismerte a betöréses lopást. Kétéves felfüggesztett büntetést kapott, valamint 200 font megfizetésére kötelezték.

Uborkával próbált rabolni

2012-ben rögzítette egy térfigyelő kamera ahogy James Allan egy újságárust próbált kirabolni az angliai Abingdon városában, ám amikor menekülni próbált, sehogy sem tudta kinyitni az ajtót, ugyanis húzás helyett tolni próbálta, majd  egy kihelyezett termékállványt is feldöntött. A felvételen látható bűncselekményért három év börtönbüntetésre ítélték, lőfegyverutánzat birtoklásáért pedig további két évet kapott.

Gary Rough uborkával felfegyverkezve akart kirabolni egy fogadóirodát Skóciában, Glasgow városában. A férfi fekete zoknit húzott a zöldségre, hátha hihetőbb fegyver lesz. A férfi az uborkával hadonászva követelt készpénzt, ám pechére egy szolgálaton kívüli rendőr a földre teperte. A hatóságoknak azt mondta, hogy csak viccelt, majd megkérdezte, hogy ezért börtönbe kerülhet-e. A bíróság 40 hónapnyi börtönbüntetésre ítélte, miután beismerte a rablási szándékkal elkövetett testi sértést.

Donald „Chip” Pugh ellen elfogatóparancsot adtak ki, gyújtogatással és vandalizmussal vádolták. Ám a rendőrség által kiadott elfogatóparancsban szereplő képet a tettes nem találta elég jónak, ezért 2016 elején küldött magáról egy szelfit a hatóságoknak. „Itt egy jobb fotó, a másik borzalmas” – írta. A limai rendőrség megköszönte a képet, majd megkérte Pughot, hogy legyen szíves befáradni hozzájuk. A férfit később Floridában sikerült letartóztatniuk.

Mohammad Ashant, egy tálib parancsnokot azzal gyanúsítottak, hogy egy rögtönzött robbanószerkezettel szervezett támadást amerikai csapatok ellen. A körözött férfi 2012-ben egyszer csak odasétált egy rendőrségi ellenőrzőponthoz, majd rámutatott a róla kiadott körözési plakátra és követelte a 100 dolláros nyomravezetői díjat.
A hatóságok értetlenül álltak az eset előtt, a férfi tettére senki sem tudott logikus magyarázatot adni.

Aki másnak vermet ás…

Egy dél-afrikai férfi autót akart lopni, ám amikor feltörte és beült, az autó automata zárrendszere működésbe lépett és bezárta a férfit. A pánikba esett rabló a járókelőktől próbált segítséget kérni. A helyszínre kiérkező rendőrök másfél óra elteltével tudták kiszabadítani a férfit, amikor megérkezett az autó tulajdonosa. A kiszabadult rablót a rendőrség letartóztatta.

Kínában egy betörőt a tűzoltóknak kellett kimenteniük, miután egy panelház ötödik emeletéről próbált kimászni, ám menekülés közben elakadt. A tűzoltóknak fél órába telt, mire biztonságban lehozták, majd átadták a rendőrségnek.

Pingvinrablás

Két walesi turista részegen ellopott egy pingvint az ausztrál Sea Worldből 2014-ben. Az akkor 21 éves Rhys Owen Jones és a 20 éves Keri Mules betörtek a queenslandi parkba, ahol delfinekkel úsztak, egy tűzoltó készüléket dobtak a cápafülkébe, végül pedig ellopták a Dirk névre hallgató pingvint.

A bírósági meghallgatáson elmondták, hogy amikor felébredtek az állattal a lakásban, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy gondoskodjanak róla, etették és a zuhanyzóba tették. A pingvint később egy csatornában akarták szabadon ereszteni, ám a helyiek észrevették őket és kihívták a rendőrséget. A bíró fejenként 1000 ausztrál dollár pénzbírságot szabott ki a tettesekre, valamint felszólította őket, hogy igyanak kevesebb vodkát.
A pingvint épségben visszajuttatták a Sea Worldbe.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még