logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Súlyos állapotban került kórházba az Európai Parlament elnöke

Súlyos egészségügyi állapotban kórházba került David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, akinek minden hivatalos programját törölték – közölte az Európai Parlament hétfőn. A Politico című uniós hírportál úgy tudja, hogy a 65 éves elnököt már karácsony óta egy olaszországi kórházban kezelik.

Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli december 26-a óta kórházban van Olaszországban. Kezelésre az immunrendszerének rendellenes működése miatt kialakult súlyos szövődmények miatt volt szükség – tájékoztatott az elnöki kabinet.

A kórházi kezelés eredményeként az Európai Parlament elnökének minden hivatalos tevékenységét törölték” – fogalmaztak. Az EP-elnöki iroda nem közölt további részleteket.

A Politico uniós hírportál arról számolt be, hogy Sassoli nem először kerül kórházba egészségügyi problémák miatt, és hogy már karácsony óta kórházi ápolásra szorul.

Az EP elnökét szeptemberben egy strasbourgi kórházba szállították súlyos tüdőgyulladás miatt, akkor a politikus több mint két hónapig nem tudta ellátni feladatait.

Ajánljuk még