logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gimnazista késelte meg iskolatársát és tanárát Svédországban

Késsel sebesített meg egy kamasz egy tanárt és egy diákot a dél-svédországi Kristianstad egyik gimnáziumában hétfőn – közölte hétfőn este a svéd rendőrség. Az elkövetéssel gyanúsított 16 éves fiatalt őrizetbe vették.

Az elkövetéssel gyanúsított, 2005-ben született fiatalt őrizetbe vették. A tájékoztatás szerint 16 éves áldozata súlyos, 55 éves áldozata pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Anders Olofsson kristianstadi rendőrfőnök elmondta, hogy a késelőt hét perccel az első segélyhívást követően sikerült elfogni. A gyanúsítottat most kétrendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják.

A tett hátterét egyelőre homály fedi. Egy szemtanú a Dagens Nyheter című svéd lapnak nyilatkozva

arról számolt be, hogy a fekete szájmaszkot viselő elkövető hangszóróval sétált be a tanterembe, majd rátámadt a tanárra.

A TV4 svéd televíziós csatorna szerint a mostani eset összefüggésben áll egy hasonló támadással, amelyet tavaly augusztusban követtek el a Kristianstadtól mintegy ötven kilométerre délnyugatra található Eslov településen.

Akkor is diák támadt rá az egyik, 45 éves iskolai alkalmazottra. A TV4 úgy tudja, az eslovi és a kristianstadi elkövetők „ismerték egymást, kapcsolatban álltak egymással az interneten és közös érdeklődésük az iskolai merényletekre irányult”.

Címlapfotón: Rendőrök állnak egy lakóház előtti bűncselekmény helyszínén, amelyben egy gyermek meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült a svédországi Hasselbyben, Stockholm északnyugati részén, 2021. november 14-én. (Fotó: EPA/Jonas Ekströmer)

Ajánljuk még