logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gender unikornis és poszttraumás rabszolgasor – woke tréningre kötelezik az Egyesült Államokban az egyetemi tanársegédeket

| Szerző: hirado.hu
„Gender unikornisról” és „poszttraumás rabszolgasorról” okítják az egyik amerikai egyetem kötelező woke tréningjein az intézményben munkát vállaló tanársegédeket. A diákok elmondása szerint hiába vallanak más nézeteket, ha nem vesznek részt a kurzusokon, akár ki is rúghatják őket.

A Nyugat-Karolinai Egyetem tanársegédjeit kötelező faji és nemi érzékenységi képzéseknek vetik alá, melyek során arra utasítják a diákokat, hogy kerüljenek bizonyos „potenciálisan sértőnek tekinthető” kifejezéseket – számolt be róla a Fox News.

Az amerikai hírcsatorna megszerezte az egyik előadáson leadott prezentáció anyagát. Ebben, az egyik dián arra figyelmeztetik a diákokat, ha azt mondják társuknak, hogy „amikor rád nézek, nem látok különbséget”, azzal „tagadják” egy másik személy „faji megjelenését”. Azt is elmagyarázták nekik, hogy az Amerikára, mint „olvasztótégelyre” való hivatkozás sértőnek minősülhet, és úgy értelmezhető, hogy az Egyesült Államokban „asszimilálódni kell az uralkodó kultúrához”.

Egy másik, „Szivárvány 101” című órán a diákoknak egy „gender unikornis” képét mutatták be, amely a különböző „nemi identitásokat” és „nemi kifejezéseket” vázolja fel. Emellett a tanársegédeknek egy „Az emberi szexualitás bonyolult” című videót is meg kellett nézniük.

Az egyik előadó, egy színes bőrű nő kurzusán tovább borzolta a kedélyeket. Azt mondta, hogy korábbi lakhelyén, Észak-Georgiában túlságosan félt megállni az autójával, mert fekete. Kijelentése után

beszélgetést kezdeményezett a diákok között a „poszttraumás rabszolgasorról”.

A képzésekre, amelyek az új és a már állományban lévő tanársegédek számára is kötelezők, minden félévben sor kerül az intézményben.

Rendkívül bosszantó, hogy a woke kultúra túszul ejtette az egyetem egyik legfontosabb vezetői pozícióját a diákok között” – mondta az egyik tanársegéd a Fox Newsnak.

Azért vállaltam el a munkát, mert segíteni akartam a társaimnak az egyetemi életben, nem pedig azért, hogy azt mondjam, hogy férfiak és nők nem léteznek, és hogy mindenkinek megvan a maga nemi egyszarvúja

– tette hozzá.

Egy másik, a tréningen részt vevő tanársegéd az amerikai hírcsatornának elárulta, hogy előadójuk gúnyolódott az állam egyik konzervatív területének politikája miatt, és azt sugallta, hogy a melegek nem érezhetik magukat ott biztonságban. A diák azt is elmondta, hogy az említett oktató „tananyaga” szerint a szex és a nemiség nem a nemi szerveket jelenti.

A Szivárvány 101 óra ellentétes a meggyőződésemmel, de muszáj részt vennem rajta, különben kirúghatnak” – fejtette ki. „Nem szólalhatok fel ellene.

Címlapfotó: Twitter

Ajánljuk még