logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Észak-Korea váltig állítja, hogy Kim Dzsongun apja találta fel a burritót

| Szerző: hirado.hu
Az észak-koreai állami hírügynökség azt állítja, hogy Kim Dzsongun apja, Kim Dzsongil találta fel a burritót. Egy videót is készítettek az emberek számára, amin az elégedett polgárok a mexikóiak kedvenc ételét majszolják annak ellenére, hogy az országban eddig soha nem látott éhínség tombol.

 

Kim Dzsongil 2011-ben, halála előtt nem sokkal állt elő azzal az ötlettel, hogy búzából készült pitába csavarja a húsos tölteléket – olvasható a The New York Times oldalán.

Az állítás népszerűsítésére videót is készítettek. A Pen News észak-koreai hírügynökség felvételei egy eladót mutatnak, aki egy helyi élelmiszergyár előtt árulja az ételt. Mindezt olyan jelenetekkel tarkítva, amelyeken tálcák vannak tele csordultig töltött burritókkal, miközben az egész ország éhezik.

„Az emberek többségének nincs pénze arra, hogy külföldi élelmiszert vásároljon” – mondta Hyun-seung Lee, aki egy elit észak-koreai családba született, de 2014-ben elmenekült az országból.

Szerinte a burritóhoz hasonló nyugati ételek nagyon ritkán fordulnak elő Észak-Koreában, mert kevés az olyan étterem, ahol megvannak azok az összetevők, amik az ilyen ételek előállításához szükségesek. Elmondása alapján a különböző főzési alapanyagok, például a tej, a sajt és a fűszerek hiánycikknek számítanak az elszigetelt államban.

Az máig nem világos, hogy a burrito honnan ered pontosan, de a szó szerepel egy 1895-ös mexikói szótárban, amely a mexikói Guanajuato államból származó regionális termékként írja le ételt.

Azonban nem ez az első extrém állítás a távol-keleti ország részéről. Korábban azt is híresztelték, hogy feltalálták a vízálló folyadékot, az AIDS és az ebola elleni gyógyszert, de egyszer azt is állították, hogy Kim Dzsongun megmászott egy még aktív vulkánt.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még