logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Temetni vitték a kisbabát, az utolsó pillanatban sírt fel

| Szerző: hirado.hu
A búcsú pillanatában derült ki, hogy a baba életben van, vizsgálják a kórház felelősségét.

 

A törökországi Malek és Hasan Sert sosem felejti el azt a pillanatot, amikor koraszülött gyermeke először felsírt. A kisfiú hangját nem a szülőszobán, hanem a temetőben hallották meg, életének utolsó perceiben derült ki, hogy él – írta a Daily Mail.

A házaspár szíve összetört, amikor január 2-án az adanai kórház közölte, hogy gyermekük nem élte túl a szülést. A mindössze öt hónapos korában született kicsiről

az orvosok még halotti bizonyítványt is kiállítottak, mert azt hitték, halva született.

Az apa könnyeivel küszködve úgy döntött, hogy azonnal elviszi a babát a temetőbe, hogy eltemettesse. Telefonált is a temetkezési vállalatnak, amely már a kicsi sírját készítette elő. A helyszínre érve azonban a pici zsákból, amelyben a csecsemő feküdt, halk sírásra lett figyelmes. Miután kinyitotta a zsákot és meglátta, hogy kisfia életben van, azonnal visszafordult a kórház felé. A gyermeket azonnal lélegeztetőgépre helyezték.

„Csoda történt. Egyszerűen nem találok szavakat. Életemben nem éreztem még ekkora fájdalmat és örömöt egyszerre. A szívem megszakadt, amikor a kezemben tartottam, mert azt hittem, a fiam halott. A hangját hallva azonban újra reménykedni kezdtem” – mondta a helyi lapoknak Hasan, az apa.

Kapcsolódó tartalom

„Amikor elvitték a gyermekemet, éreztem, hogy él. Mondtam a férjemnek, hogy menjen és kérdezze meg a nővért, él-e a kicsi. Hasannak azt mondták: nem él, meghalt. A szomorúság leírhatatlan volt. Most azonban már azt is érzem, hogy túl fogja élni.” – kért segítséget Malek, az édesanya.

A hatóságok azóta vizsgálatot indítottak a kórház ellen, hogy megállapítsák, történt-e gondatlanság.

A címlapfotó illusztráció (Forrás: MTI/PAP/Lukasz Gagulski)

Ajánljuk még