logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Pánik az állatkertben: leharapta a gondozó kezét az elszabadult tigris

| Szerző: hirado.hu
Az elszabadult bengáli tigris figyelmetlenség miatt szabadult ki a ketrecéből.

 

A 150 kilogrammos, szabadon kóborló ragadozóra szerda reggel a gondozásáért felelős háromtagú személyzet talált rá a Nasu Szafari Parkban. A helyi lapok szerint az állat ketrecének ajtaját az előző este nem rögzítették megfelelően – közölte a The Sun.

A gondozók az állatot a nyilvános megtekintőtérbe vezető folyosón találták meg, elmenekülni pedig nem volt esélyük. A tigris kegyetlenül rájuk támadt: az egyik,

20 év körüli nő kezét leharapta,

a másik, szintén női gondozó testét többször is megharapta, a harmadik férfi dolgozó pedig a dulakodás közben súlyos fejsérülést szenvedett.

Kapcsolódó tartalom

Miután a tigris lenyugodott és odébbállt, a park helyszínre érkező munkatársai azonnal értesítették a mentőket és az állatbefogókat. Mindhárom sebesültet kórházba szállították, állapotuk súlyos. A rendőrség a helyszínt lezárta, és jelenleg nyomozást folytat a park ellen gondatlanság miatt.

Jelenleg ellenőrizzük a dolgozók állapotát és vizsgáljuk a baleset okát. Amint újabb részletekre fény derül, bővebben beszámolunk róla. A park egyelőre határozatlan ideig zárva marad” – nyilatkozta a helyi sajtónak a rendőrség szóvivője, aki a mészárlást rendező állat sorsáról nem adott tájékoztatást.

A Nasu Szafari Parkban már korábban is volt hasonló eset: 1997-ben és 2000-ben például egy oroszlánfalka vetette rá magát az állatgondozókra. Korábban már beszámoltunk egy, a floridai állatkertben történt tigristámadásról is: decemberben a helyi állatkert egyik takarítója nyúlt be a tigrisek ketrecébe, az egyik maláj tigris pedig megragadta a karját. A kiérkező rendőrök lelőtték az állatot.

A címlapfotó illusztráció (Fotó: EPA)

Ajánljuk még