logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csoportba verődve molesztáltak fiatal nőket Milánóban szilveszterkor – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Legalább öt esetben követtek el szexuális bántalmazást fiatal nőkkel szemben a milánói Dóm téren szilveszter éjszaka. Az egyik áldozat elmondta, támadói arabul beszéltek.

A Corriere kiemeli, az olaszországi események emlékeztetnek arra, ami 2016-ban Kölnben, szintén a szilveszteri ünnepségek idején történ. Akkor több száz külföldi – főleg algériai, marokkói, iraki migránsok – kisebb csoportokban bántalmaztak és/vagy raboltak ki több száz nőt.

A helyi média szerint a szomorú esetek között maximum az elkövetők száma különbözik. A jelentések alapján a mostani bántalmazásokban körülbelül 30 arabul beszélő támadó vett részt.

Az első a szilveszteri eseményekről szóló videó január 5-én került nyilvánosságra. Az újév napján, körülbelül hajnali fél kettőkor készített felvételen férfiak csoportja molesztál egy 19 éves nőt a rendőrök által őrzött téren. A nő elmondta, nem sokkal korábban vált el a barátaitól, és amikor körbevették, azt hitte, hogy ki akarják rabolni.

A videón jól látszik, ahogy a banda tagjai lökdösik és fogdossák áldozatukat. Az egyetlen szerencséje a bajbajutott hölgynek az volt, hogy a közelben lévő rendőrök felfigyeltek az eseményekre, és sikerrel elüldözték a támadókat.

A banda tagjainak nem csak egy áldozata volt. Feltételezések szerint ugyanis egy másik, szerdán előkerült felvételen is ők molesztálnak két nőt. A videó állítólag szintén szilveszterkor, de még éjfél előtt történt.

A videón az látható, ahogy két, a rendőrkordonhoz préselődött lány zokog, mert nem képesek szabadulni az őket körülvevő erőszakos férfiaktól. Némi segítséggel sikerült kijutniuk onnan, de a banda üldözőbe vette őket. Végül ők is a rendőröknél találtak menedéket.

A felvételen szereplő két német hölgy Mannheimbe hazaérkezve feljelentést tett, elmondásuk szerint a csoport tíz percen át molesztálta őket. Kiabáltak, sikítottak de senki sem érkezett a segítségükre.

Egyikük az Ansa hírügynökségnek nyilatkozva elmesélte, támadóik arabul beszéltek, olaszul és angolul nem értettek.

A szilveszter éjszakáján a Dóm téren történt támadások rendkívül súlyos incidensek, amelyek nem méltóak városunkhoz” – nyilatkozta Giuseppe Sala, Milánó polgármestere.

Marco Granelli biztonsági tanácsossal együtt folyamatos kapcsolatban állunk a rendőrkapitánysággal, amely fáradhatatlanul dolgozik e szörnyű tettek elkövetőinek azonosításán, és bízunk abban, hogy a nyomozás eredményes lesz. Az erőszakért felelős csoport tagjainak felderítése és letartóztatása a legjobb válasz, amit az áldozatoknak adhatunk. Szeretném kifejezni teljes támogatásomat nekik” – tette hozzá.

Ajánljuk még