logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyolc gyermek életébe került a lakástűz Philadelphiában

| Szerző: hirado.hu
Tűz pusztított szerdán egy philadelphiai bérlakás második emeletén, a tragédiában 12 ember, köztük nyolc gyerek életét vesztette. Az egyik társasház átalakított lakásai túlzsúfoltak voltak, a két családnak elegendő otthonban 26 személy lakott.

Tizenkét személy, köztük nyolc gyermek vesztette életét abban a tűzben, ami szerdán történt egy philadelphiai bérlakás épületében.

„A tűzoltóság megerősíti, hogy 12 ember – nyolc gyermek és négy felnőtt – halt meg az Északi 23. utcában keletkezett tűzben. Ez a szám eggyel kevesebb, mint a korábbi sajtótájékoztatón közölt szám, amikor még folytak a helyreállítási munkálatok” – idézte Craig Murphy philadelphiai tűzoltóparancsnok-helyettest a CNN.com.

A tűzoltóparancsnok-helyettes szerdán, közvetlenül a tragikus eset után még 13 halálos áldozatról számolt be, valamint, hogy további két embert kórházba szállítottak, nyolc személynek pedig sikerült magától kimenekülnie.

A tűzoltóknak meg kellett küzdeniük a sűrű füsttel, a hőséggel és a korlátozott látási viszonyokkal, amikor behatoltak az épületbe.

A tűz szerda reggel fél hét körül ütött ki egy háromemeletes sorház második emeletén, keletkezésének körülményeit még vizsgálják. Az épület túlzsúfolt volt, összesen 26-an laktak az érintett házban. A szomszédok elmondták, hogy sikolyok hangjára és égett szagra riadtak fel, majd amikor kiszaladtak az utcára, látták a lángokat a második emeleten.

„Borzalmas volt, ez az egyik legrosszabb tűzeset, amit valaha láttam”

– mondta az egyik szemtanú a CNN-nek.

Egy kiskorú, akit a tűzoltók eredetileg kimentettek, nem élte túl a füstmérgezést – közölte a helyi tűzoltóság.

Kapcsolódó tartalom

A tűzoltóság közleménye szerint a társasházban négy füstérzékelő is volt, ezeket legutóbb 2020-ban ellenőrizték, de a tragédia idején egyik sem riasztott.

Címlapfotó: 

Ajánljuk még