logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Évtizedekkel ezelőtt találták meg holttestét, most sikerült azonosítani a meggyilkolt nőt

| Szerző: hirado.hu
Az áldozatot DNS-minta segítségével azonosították. Az 1994-ben megtalált holttest nagy valószínűséggel Patricia Cavallaróé, akinek eltűnését férje 2001-ben jelentette be. A kihűlt gyilkossági ügyet újra megnyitották, a nyomozás folyamatban van.

 

A hatóságok közölték, hogy DNS-minta alapján azonosították azt a nőt, akinek holttestét csaknem három évtizede találták meg – írta a Fox News.

A Los Angeles külvárosában élő 57 éves Patricia Cavallaro holttestét 1994. október 24-én találták meg a Riverside megyei Thousand Palms területén. A nyomozás kiderítette, hogy a nő gyilkosság áldozata lett, azonban a személyét nem sikerült azonosítani.

„Mivel a hatóságok akkoriban nem tudták azonosítani az áldozatot, további nyomokat pedig nem találtak, ezért az ügy kihűlt” – írta a helyi ügyészség közleményében. Az akkori nyomozás megállapította, hogy a nőt máshol ölték meg, majd a tettes a sivatagba vitte eltemetni.

Az áldozat DNS-mintáját bevitték az eltűnt és azonosítatlan személyek rendszerébe, egyezést azonban nem találtak. A kerületi ügyészség egyik gyilkossági csoportja folytatta a nyomozást, a maradványokat pedig egy texasi laboratóriumba vitték vizsgálatokra.

A meglévő genetikai adatokat felhasználva megtalálták Cavallaro fiát, aki DNS-mintát adott. A kapott mintát elemezték, végül pedig arra a következtetésre jutottak, hogy az 1994-ben megtalált maradványok nagy valószínűséggel az édesanyjáé voltak.

Patricia Cavallaro férje, aki 2017-ben hunyt el, 2001-ben jelentette be felesége eltűnését. A rendőrségnek azt mondta, hogy a nő egyszerűen elsétált, és soha többé nem látták.

Kapcsolódó tartalom

Mike Thompson, vezető nyomozó elmondta: újra felvették a nyomozás szálait, követték a bizonyítékokat, 1994-ben azonban a nő teljesen megszűnt létezni. Semmilyen bizonyíték nincs arról, hogy 1994 után él vagy halott, nincs házassági vagy válási jegyzőkönyv, sem halotti anyakönyvi kivonat.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még