logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ifj. Lomnici Zoltán: A gyermekvédelmi népszavazás üzenete Brüsszel és a magyar baloldal számára is egyértelmű

| Szerző: hirado.hu
Ha a kormány megerősítést kap a gyermekvédelmi népszavazáson, az dupla legitimációt ad a kabinet számára – mondta ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi szakértője egy interjúban beszélt arról, hogy a népszavazás a közvetlen demokrácia eszköze, üzenete pedig Brüsszel és a magyar baloldal számára is egyértelműen az, hogy a kormány kikéri az emberek véleményét a legfajsúlyosabb kérdésekről.

2016-ban a kötelező kvótákról tartott népszavazás kapcsán az alkotmányjogász az M1 Ma este című műsorában elmondta, hogy több mint 3,3 millión ember egy irányba mutató akaratát nem lehetett figyelmen kívül hagyni, és ennek nem csak Magyarországon, de az Európai Unióban is politikai következményei lettek.

Azzal, hogy egy kormány lehetőséget biztosít arra, hogy az emberek elmondhassák véleményüket egy-egy kérdésben, saját kormányzásának is többletlegitimációt biztosít.

A kormány népszavazási kérdései között szerepel majd, hogy támogatják-e az emberek azt, hogy a kiskorú gyermekeknek a köznevelési intézményben a szülők hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak, akár nemi átalakító műtéteket vagy beavatkozásokat népszerűsítsenek, szexuális médiatartalmakat korlátlanul mutassanak be, vagy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg – húzta alá.

Kapcsolódó tartalom

Kifejtette, hogy a kiskorúakra leselkedő egyik legnagyobb veszély, ha nem védjük meg őket a szexuális behatásoktól.

Felidézte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2018-as döntése szerint a transzneműséget nem betegségnek, hanem szexuálisan nem azonosított állapotnak tekintik, és ezzel egy időben engedélyezték a diszfória kezelésének pénzügyi támogatását. Ezek között említette a pszichiátriai tanácsadást, a hormonkezelést, valamint a nemátalakító műtéteket.

Ezzel a WHO megnyitotta a kapukat, és most már az Amerikai Pszichológiai Társaság sem tekinti mentális betegségnek a transzneműséget, miközben „súlyos pénzekkel” támogatják annak kezelését.

Ajánljuk még