logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megható pillanat: kimentették a kutyát a lavina alól - VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Fejre rögzített kamerával vették fel coloradói egyetemisták, ahogy megmentenek egy lavinába temetett kutyát. A diákok éppen síeltek, amikor szemtanúi voltak az eseménynek.

Bobby White és Josh Trujillo a népszerű coloradói Berthoud Pass területen síeltek, amikor legalább ezer méterrel arrébb egy lezúduló lavina felett kialakult hópermetet láttak – írta az ABC News.

Az eddigi információk szerint a kutya gazdájának csoportja véletlenül letért a kijelölt útvonalról, és megállt a lavináknak kitett meredekebb terep felett. Az Apollo nevű kutya – Trujillo szerint – egy meredek, sziklás lejtő felett elszaladt a gazdájától, elindította a lavinát, amely a sziklákon, valamint több fán keresztül elsodorta az állatot, mielőtt eltűnt a hótengerben.

Miután a tulajdonos közölte, hogy csak a kutya tűnt, Trujillo és White mégis inkább elővették a lavinajelzőiket, és átvizsgálták a területet, hátha egy síelőt is elsodort az ár. Trujillo, White és Apollo gazdája 20 percig folytatták a keresést.

Azt hiszem, el kell tűnnünk innen” – mondta White Trujillónak.

„Az a kutya meghalt. Ez az, amiért eleve nem szeretem a kutyákat lavinás terepen. Most mindannyian Berthoud legrosszabb lavinaterülete alatt vagyunk.”

De alig két perccel később, amikor Josh éppen megfogta a síbotjait, hogy összepakoljon, észrevett egy orrot, amely kiállt a hóból, és felkiáltott. „Megtaláltam! Megtaláltam, megtaláltam, megtaláltam!” – kiáltja. „Látom őt. Még életben van.

A videót közösségi oldalán is megosztotta az amerikai lap.

Megjelent járókelő is, és körülbelül egy percnyi ásás után a kutya kiszabadult, és kiugrott a hóból, a sántításon kívül semmi jelét nem adta sérülésnek. Apollo gazdája nagyon megköszönte a két fiatalember segítségét, akiket a „hőseinek” nevezett.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még