logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Félelmetes nagymacska tartja rettegésben a falu lakóit

| Szerző: hirado.hu
Egy leopárd elrabolt és halálra marcangolt egy kislányt Indiában. A nagytestű ragadozó már korábban is rátámadott a helyiekre, akik lassan a házukból sem merik kitenni a lábukat.

Hetek óta tartja rettegésben az észak-indiai Gopalpora lakóit egy kóbor leopárd, amely a hírek szerint az emberhúst sem veti meg, a nagymacska vérszomja ugyanis már két kisgyerek halálához vezetett.

Pénteken a hatéves Zubaida éppen az édesanyjával játszott a házuk udvara előtt, amikor a leopárd szinte a semmiből, észrevétlenül megjelent és elragadta és eltűnt a közeli erdőben.

Az édesanyát sokkolták a látottak, azonnal segítségért kiáltott. A szomszédok nem sokkal később a kislány keresésére indultak, akit végül az erdőhöz közel eső folyóparton találtak meg. Zubaida testét harapásnyomok borították, a torkán pedig az állat egy hatalmas vágást ejtett, a kislánynak így esélye sem volt a túlélésre.

A helyiek értesítették a rendőröket és a mentőket, utóbbiak azonban már csak a halál beálltát tudták megerősíteni.

Később kiderült, hogy a gyilkos leopárd nagy valószínűséggel ugyanaz volt, amelyik néhány héttel korábban Zubaida nem sokkal idősebb fiútestvérét is megtámadta, neki azonban szerencséje volt, kisebb sérülésekkel sikerült megmenekülnie.

Indiában viszonylag gyakorinak számítanak a hasonló támadások, a leopárdok rejtőzködő életmódjuk ellenére egyre több alkalommal jelennek meg a lakott területeken, még a városokban is.

A szabadon élő ragadozók száma az országban körülbelül 13 ezerre tehető, az leopárdok gyors alkalmazkodóképességük miatt pedig az emberi élőhelyektől nem idegenkednek annyira, mint más élőlények.

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még